Cruise:

Vil stenge norske fjorder for cruiseverstingene

Vil ha strakstiltak for å redde fjordene fra katastrofe.

Slår alarm om cruiseproblemer: Konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam vil ha rask handling for å unngå enda større cruiseproblemer i årene som kommer. - Dersom vi ikke handler nå så vil det ta generasjoner å reparere skadene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Slår alarm om cruiseproblemer: Konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam vil ha rask handling for å unngå enda større cruiseproblemer i årene som kommer. - Dersom vi ikke handler nå så vil det ta generasjoner å reparere skadene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reiselivet setter nye cruiserekorder langs kysten. Samtidig øker cruisemotstanden mange steder. Nå slår Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam alarm:

- Cruisebransjen har i altfor stor grad har fått regulere seg selv. Nå må Norge ta grep for å begrense skadene og for å sørge for et bærekraftig norsk reiseliv.

I tydelige ordelag ber han norske myndigheter og reiselivsbransjen om å sørge for langt strengere krav til cruiserederiene spesielt og skipstrafikken generelt. Nå presenterer han en liste med åtte konkrete forslag for å få fart på arbeid med et bærekraftig reiseliv.

Ett av dem er totalforbud mot bruk av tungolje langs hele kysten, ikke bare sør for Stad slik reglene er i dag.

- Det er utrolig at skip som seiler langs kysten får bruke sterkt forurensende tungolje som drivstoff i 2018. Det gir større utslipp til luft, og det øker risikoen for katastrofale utslipp til sjøen hvis det skjer ulykker. Og når cruiserederiene sender sine megaskip med tusenvis av turister til Norge blir de møtt med jubel samtidig som vi ser at det bidrar til slitasje, utslipp og overturisme, sier Daniel Skjeldam til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer