OMDISKUTERT LØNNSMODELL: Flere og flere bilverksteder går over til fastlønnsordninger. Fellesforbundet mener det motiverer mekanikerne like mye som en bonusbasert modell, noe bilanalytiker John Schau ikke er enig i. Foto: CARLOS OSORIO/ SCANPIX
OMDISKUTERT LØNNSMODELL: Flere og flere bilverksteder går over til fastlønnsordninger. Fellesforbundet mener det motiverer mekanikerne like mye som en bonusbasert modell, noe bilanalytiker John Schau ikke er enig i. Foto: CARLOS OSORIO/ SCANPIXVis mer

Vil tvinge bilmekanikerne til å jobbe raskere

Mener fastlønna er alt for høy.

(Dagbladet): Bilanalytiker John Schau, som har rundt 300 bilforhandlere i sin kundedatabase, er bekymret over hvordan lønnssystemet til norske bilmekanikere fungerer.

Han mener at lønna er altfor lite bevegelig:

- Det finnes en rekke verksteder i Norge hvor mekanikerne nesten utelukkende har fast lønn. Men et lønnssystem der bonusen - eller den bevegelige andelen - nærmer seg 50 prosent, er heller ikke bra. Da går vi fra å ha et bonussystem til et akkordsystem, mener Schau.

30 prosent Ifølge Schau bør 30 prosent av den totale lønna, ekskludert feriepenger og arbeidsgiveravgift, være bonus:

- Resultatet er at da konsentrerer mekanikerne seg så mye om jobben at omarbeidet blir minst og lønnsomheten størst.

Han sier han kjenner til mekanikere i Oslo-området som tjener over 800 000 kroner årlig, men mener de er verdt hver eneste krone:

- Det er folk som arbeider på steder hvor lønnssystemene er riktige, avslutter han.

Enighet viktig Fellesforbundet på sin side, som har forhandlet fram en tariffavtale med Norges Bilbransjeforbund, er mest opptatt av enighet rundt de ulike bedrifters lønnsmodell:

- Det viktigste for oss er at bedrift og arbeidstaker er enige om vilkårene i en bonusbasert lønnsmodell. Vi er ikke i mot slike avtaler hvis arbeidstakeren også synes det er greit, forteller sekretær Lars Erik Lilleødegård i Fellesforbundet.

Men har er ikke enig med John Schau i at en bonusordning nødvendigvis er det som motiverer mest:

- Vi tror en fastlønn motiverer vel så mye som en bevegelig ordning. Flere og flere velger å gå over til fastlønnsmodeller, og det er neppe uten grunn, avslutter Lilleødegård.

FOR BONUSORDNING: Bilanalytiker John Schau mener en mer bonusbasert lønn vil øke effektiviteten og lønnsomheten på norske verksteder. Foto: JOHN SCHAU
FOR BONUSORDNING: Bilanalytiker John Schau mener en mer bonusbasert lønn vil øke effektiviteten og lønnsomheten på norske verksteder. Foto: JOHN SCHAU Vis mer