Ville ha med sprengstoff på flyet for å vise det til kona

Her er de ti villeste historiene fra amerikanske flyplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Millioner av passasjerer passerer gjennom sikkerhetskontrollene på verdens flyplasser daglig. Og det er ingen grenser for hva folk synes det er greit å ta med om bord på flyet.

Transportsikkerhetsmyndighetene i USA (TSA) har i løpet av 2011 avslørt en rekke farlige og mindre farlige gjenstander i sikkerhetskontrollene i landet.

sin blogg presenterer de nå det de mener er de mest spesielle funnene de gjorde i fjor.

1. Eksplosiver En passasjer i Detroit ble arrestert på flyplassen i Yuma, da innholdet i bagasjen ble avslørt.

Mannen hadde tenkt å ta med C4-eksplosiver om bord i flyet oppbevart i en tobakkseske.

Det var ikke store partiet, en halv unse, cirka 15 gram. Mannen skal ha forklart at han skulle ta det med seg hjem for å vise det til familien sin.

2. Ladd pistol Etter å  ha blitt scannet i sikkerhetskontrollen på flyplassen i Detroit, ble en 76 år gammel mann stoppet med en ladd pistol festet til ankelen.

Ifølge TSA hadde mannen rett og slett glemt at han hadde den der.

3. Skytevåpen Tredjeplassen fortsetter der andreplassen slapp:

Mer enn 1200 skytevåpen ble avslørt i sikkerhetskontrollene i USA i fjor. Mange var også ladet.

De fleste passasjerene oppga at de hadde glemt at de hadde våpen i håndbagasjen.

4. Ninjakriger Inni en bok med tittelen: «Ninja: Skyggekrigeren», ble det i skanneren i sikkerhetskontrollen på flyplassen i Washington avdekket to kastekniver.

5. Nødbluss I håndbagasjen til en person på flyplassen i Norfolk ble det funnet en signalpistol med sju signalbluss.

6. Elektrosjokkpistol Vaktene i sikkerhetskontrollen på LAX i Los Angeles gjorde store øyne da en søt liten, rosa mobiltelefon viste seg å være en elektrosjokkpistol.

7. Landminer Alarmen gikk da det ble oppdaget landminer i bagasjen til en passasjer på flyplassen i Salt Lake City. Også disse skal ha vært inaktive.

8. Kampsportvåpen, skudd og kniver Sikkerhetskontrollen på flyplassen i Pensacola oppdaget en såkalt «Tactical Spike», et kampsportvåpen, i sokken på en passasjer etter en kroppsscanning.

I en bag i Wichita ble det blant annet funnet en tresag, en lommekniv med tre blader, to kastekniver, og flere varianter rifle- og hagleammunisjon.

Også i Los Angeles forsøkte passasjerer flere ganger å få med seg kastekniver om bord i flyet. Mens i både Tucson og Salt Lake City ble håndgranater, inaktive vel å merke, avslørt i håndbagasjen. De ble oppgitt å skulle være gaver.

9. Skoleoppgave Bombepatruljen ble tilkalt da det ble oppdaget en mistenkelig gjenstand i sikkerhetskontrollen på flyplassen i Omaha.

Det skulle vise seg at gjenstanden var fysikkskoleoppgaven til en collegestudent fra Oregon, og derfor helt ufarlig.

Ni fly ble forsinket som følge av elevens forskningsprosjekt.

10. Slanger, skilpadder og fugler Mange stoppes årlig når de forsøker å smugle dyr illegalt.

På flyplassen i Miami ble en mann ble stoppet med sju små slanger og tre skilpadder gjemt innpakket i damestrømper i buksa.

Mens en kvinne ble stoppet på flyplassen i Los Angeles med to papegøyer. Fuglene ble oppdaget etter en kroppsvisitering, og de var gjemt i hver sin sokk, som var tapet fast på kvinnens bein. 

Flere kåringer Ikke alle er enige i rangeringen gjort av TSA. Nettstedet Gizmodo.com har laget en egen kåring med TSA-lista som utgangspunkt.

På tiendeplass her finner du passasjeren som forsøkte å få med seg 240 levende fisker i fire kofferter om bord på flyet fra Los Angeles.

På niende personen som forsøkte å få med seg en liksom-Batman-kniv.

Juksegull Helt på topp på Gizmodos liste troner fyren som ble stoppet på Newport News Williamsburg International Airport.  

Kontrollørene oppdaget nemlig at mannen hadde med seg en gullbarre i veska. Gullbarren var påført et stempel som oppga verdien til å være 10 millioner dollar.

Gullet var falsk, men siden mannen viste seg å være flyktning, ble han arrestert umiddelbart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer