EN SMAK AV VENEZIA: Restaurant Grand Canal i Venezia serverer Roberto Anselmis hvite Soave San Vincenzo. Foto: TRYGVE INDRELID / SCANPIX
EN SMAK AV VENEZIA: Restaurant Grand Canal i Venezia serverer Roberto Anselmis hvite Soave San Vincenzo. Foto: TRYGVE INDRELID / SCANPIXVis mer

Vin som passer særdeles godt til seine og lune sommerkvelder

Vinene har som regel en god syrestruktur og ung leskende fruktighet som sin beste egenskap.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Med sin enkle, friske og saftige stil er den meget anvendelig til både terrassekos og som forfriskende drikkefølge til lette sommerretter.

Soave er et vinområde som befinner seg i regionen Veneto i det nordøstlige Italia.

Vinene er delt opp i DOC klassifiserte Soave, og DOCG klassifiserte Soave Superiore.

Videre er disse delt opp i generell Soave og Soave Classico som omhandler områdets opprinnelige og beste vinmarker i åssidene rundt byen Verona.

Soave lages av den lokale druetypen garganega, men mindre andeler av trebbiano og chardonnay er også tillatt.

Ueiket, lett og frisk

Vinene er som regel ueiket og har en lett, frisk og tilgjengelig stil.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn