SUSHISUKSESS: Sushi har de seineste åra virkelig fått fotfeste i det norske folks kontinentale spisevaner. Og det er én vin som passer spesielt godt til den rå fisken - riesling. Foto: METTE MØLLER
SUSHISUKSESS: Sushi har de seineste åra virkelig fått fotfeste i det norske folks kontinentale spisevaner. Og det er én vin som passer spesielt godt til den rå fisken - riesling. Foto: METTE MØLLERVis mer

Vin som passer til rå fisk, søt ris, salt soya og sterk wasabi?

Én drue er overlegent best, mener vinekspert Robert Lie.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Vintesten.

Sushi har de seineste åra virkelig fått fotfeste i det norske folks kontinentale spisevaner.

[bilde, right]Hvert nabolag har en lokal sushisjappe, og nivået er høyt på stedene som satser på kvalitet.

Men hva skal man drikke til sushien? Sake, øl og vin kan alle fungere meget godt med denne typen mat.

Én drue er overlegent best

Om vi skal fokusere på vin, er det derimot én drue som utmerker seg som overlegent best, nemlig riesling.

Sushi, sashimi, maki eller andre varianter har mye til felles når det kommer til smak. Hovedingrediensen er som regel rå fisk eller skalldyr eventuelt med ris. Her kommer fiskesmaken til sin rett i sin reneste form, ofte med noe sødme fra risen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn