Vin til lam er i utgangspunktet enkelt: Rødvin passer best

Disse smaker også godt til peiskosen.

UKAS UTVALGTE: Baronnie Madeleine Chinon 2009 fra Loire er en særdeles god og billig lagringsvin fra knallårgang. Foto: Ina W. Wesenberg  Kolonihaven Studio AS
UKAS UTVALGTE: Baronnie Madeleine Chinon 2009 fra Loire er en særdeles god og billig lagringsvin fra knallårgang. Foto: Ina W. Wesenberg Kolonihaven Studio AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Dagbladets vinanmeldelser finner du her.

(Dagbladet): Et lammemåltid i løpet av påsken er blitt en like sterk påsketradisjon som marsipan og kyllinger for mange av oss. Da hører god vin til.

Vin til lam er i utgangspunktet lett: Det er rødvin som passer best, og den bør ha frisk, fin fruktighet av mørkere bær og frukt, samt en moderat mengde garvestoffer.

Og den må gi god syrlighet.

Skal passe med tilbehøret Tilbehøret til lammet betyr også en hel del for vinvalget.

Sjysauser, hvitløk og godt kokte grønnsaker fungerer godt til vinene og vinstilen nevnt ovenfor.

De klassiske valgene med bourdeaux og rioja følges i dag med gode valg fra hele verden.

Norske særegenheter Norske særegenheter fins det mange av. Forholdet til vin og vinland er en av dem.

Mine foreldre rørte vel knapt vin før midten på 1980-tallet.

Før den tid var det pjolter og andre uhumskheter det gikk i. Hvis det ble servert vin i et selskap, var risikoen stor for at det var Liebfraumilch, Mateus eller norsk Rødvin.

Med den økende vininteressen, spesielt fra midten på 90-tallet, skulle en tro at vi, som det nysgjerrige folkeslaget vi er, tok til oss trender fra både her og der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer