Vin til ribbe og pinnekjøtt

Stadig flere foretrekker vin fremfor øl og akevitt til den tradisjonelle, norske julematen. Men hva skal du velge?

ITALIENERE PÅ REKKE OG RAD: Den friske, fruktige og sursøte smaken i italienske rødviner passer godt til ribbe og pinnekjøtt. Foto: Petter Berg/HM-foto
ITALIENERE PÅ REKKE OG RAD: Den friske, fruktige og sursøte smaken i italienske rødviner passer godt til ribbe og pinnekjøtt. Foto: Petter Berg/HM-foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For ikke så mange årene tilbake var det aldeles uhørt å drikke noe annet enn øl og akevitt til ribbe og pinnekjøtt. Hører du til tradisjonalistene, kan vi berolige deg med at vi allerede har testet og funnet frem til det beste juleølet og den beste akevitten.

Men det var vin det skulle handle om her, og det er spesielt damene som gjerne vil ha vin. Det er forsåvidt greit, bare man vet å ta noen forholdsregler og velge riktig vin til de forskjellige typene julemat.

Champagne og hvitvin?

Tradisjonell norsk julemat, som ribbe og pinnekjøtt, er ganske fet, og da trenger vi friske og fruktige viner, som kan rense munnen for fett. De senere årene er det blitt en trend blant vin-nerder å drikke champagne eller riesling, nettopp på grunn av den friske syren i disse vinene.

Men kjenner vi smaken til den jevne nordmann rett, skal det være rødt i glasset. Vi kan umulig forestille oss at et folk som insisterer på å drikke rødvin til fisk, plutselig skal finne på å drikke hvitvin til kjøtt. I det følgende handler det derfor bare om rødvin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer