For ikke så mange årene tilbake var det aldeles uhørt å drikke noe annet enn øl og akevitt til ribbe og pinnekjøtt. Hører du til tradisjonalistene, kan vi berolige deg med at vi allerede har testet og funnet frem til det beste juleølet og den beste akevitten.
Men det var vin det skulle handle om her, og det er spesielt damene som gjerne vil ha vin. Det er forsåvidt greit, bare man vet å ta noen forholdsregler og velge riktig vin til de forskjellige typene julemat.
Champagne og hvitvin?
Tradisjonell norsk julemat, som ribbe og pinnekjøtt, er ganske fet, og da trenger vi friske og fruktige viner, som kan rense munnen for fett. De senere årene er det blitt en trend blant vin-nerder å drikke champagne eller riesling, nettopp på grunn av den friske syren i disse vinene.
Men kjenner vi smaken til den jevne nordmann rett, skal det være rødt i glasset. Vi kan umulig forestille oss at et folk som insisterer på å drikke rødvin til fisk, plutselig skal finne på å drikke hvitvin til kjøtt. I det følgende handler det derfor bare om rødvin.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger