SKREIFISKE: Det årlige skreifisket starter i januar og varer til april. Her fra Gryllefjord på utsiden av Senja.  Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
SKREIFISKE: Det årlige skreifisket starter i januar og varer til april. Her fra Gryllefjord på utsiden av Senja. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIXVis mer

Vin til skrei: Et av de beste burgundkjøpene på Polet

Med sitt faste, hvite og smaksrike kjøtt er skreien en ypperlig følgesvenn til vin.

Fra januar til april tar som vanlig gyteklar torsk turen fra Barentshavet til den norske kysten.

Skreien har lange tradisjoner her i landet og er obligatorisk for mange når den er tilgjengelig.

Med sitt faste, hvite og smaksrike kjøtt er den også en ypperlig følgesvenn til vin.

Husmannsvariant og raffinert Skrei kan med hell serveres med en rekke ulike typer tilbehør og sauser.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Alt fra husmannsvarianter hvor skreien for eksempel er dampet og servert med sandefjordsmør og kokte poteter, til mer raffinerte utgaver hvor skreien ovnsbakes og serveres med skalldyrsaus og potetkrem, eller tyngre varianter med pannestekt skrei, linseragu og rødvinssaus.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn