Test av seks viner:

Vinen du bør velge til ost

Gamay er nok en relativt ukjent drue for mange, men står bak en av Frankrikes best kjente viner.

OST OG PESTO: - Beaujolaisens drue er svært godt til ost. Du trenger noen skiver med god ost, en liten bunt persille eller blomkarse, to ss olivenolje og en ss valnøtter. Kjør persille sammen med olje og nøtter. Legg litt på hver osteskive. Server til et godt glass rødvin, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth Michelsen
OST OG PESTO: - Beaujolaisens drue er svært godt til ost. Du trenger noen skiver med god ost, en liten bunt persille eller blomkarse, to ss olivenolje og en ss valnøtter. Kjør persille sammen med olje og nøtter. Legg litt på hver osteskive. Server til et godt glass rødvin, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve.
Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Beaujolais har nok de fleste hørt om til tross for at vinene tidligere har hatt et frynsete rykte takket være lite satsing på kvalitet. Dagens Beaujolais-viner er derimot langt mer interessante og holder vesentlig bedre kvalitet enn for få år siden.

Gamay ble lenge regnet som en lite interessant drue som ga lyse tynne viner som sjelden var av interesse kvalitetsmessig.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Vinterferiekampanje - Les Dagbladet Pluss i 3 måneder for kun 1 kroner! Spar mer - Les mer!

Vinterferiekampanje

1,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer