OST OG PESTO: - Beaujolaisens drue er svært godt til ost. Du trenger noen skiver med god ost, en liten bunt persille eller blomkarse, to ss olivenolje og en ss valnøtter. Kjør persille sammen med olje og nøtter. Legg litt på hver osteskive. Server til et godt glass rødvin, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. <br>Foto: Lisbeth Michelsen
OST OG PESTO: - Beaujolaisens drue er svært godt til ost. Du trenger noen skiver med god ost, en liten bunt persille eller blomkarse, to ss olivenolje og en ss valnøtter. Kjør persille sammen med olje og nøtter. Legg litt på hver osteskive. Server til et godt glass rødvin, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve.
Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Test av seks viner:

Vinen du bør velge til ost

Gamay er nok en relativt ukjent drue for mange, men står bak en av Frankrikes best kjente viner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Beaujolais har nok de fleste hørt om til tross for at vinene tidligere har hatt et frynsete rykte takket være lite satsing på kvalitet. Dagens Beaujolais-viner er derimot langt mer interessante og holder vesentlig bedre kvalitet enn for få år siden.

Gamay ble lenge regnet som en lite interessant drue som ga lyse tynne viner som sjelden var av interesse kvalitetsmessig.

Druen fungerte lenge som en kilde til hverdagsvin med tidligere modning, lettere dyrking og større avkastning enn den mer sære og vanskelige pinot noir-druen som er Burgund-områdets ubestridte konge.

Særlig de beryktede Beaujolais Noveau-vinene, hvor vinen blir lansert i november samme år som innhøstingen, bidro sterkt til å svekke områdets omdømme. Enkle, vanndige og så vidt ferdig gjæret ble de av mange et symbol på områdets stil og mangel på kvalitet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn