RØDVIN ELLER HVITVIN? En saftig, fruktdreven rødvin kan fungere godt til skrei servert uten lever og rogn og med kraftigere garnityr og saus. Men serverer du skreien med lever og rogn på tradisjonelt vis, er hvitvin det beste valget.
RØDVIN ELLER HVITVIN? En saftig, fruktdreven rødvin kan fungere godt til skrei servert uten lever og rogn og med kraftigere garnityr og saus. Men serverer du skreien med lever og rogn på tradisjonelt vis, er hvitvin det beste valget.Vis mer

Vinene som passer perfekt til skreimiddagen

Gode tips i rødt og hvitt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

[bilde, right]• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Vintesten.

Ordet skrei kommer sannsynligvis fra det norrøne ordet skrida, som betyr å vandre.

Og det er nettopp dette som kjennetegner skreien og skiller den fra den stedsbundne torsken.

Skreien er en vandrende torsk med årlige gytevandringer til norskekysten.

Den er også genetisk annerledes enn torsken og utgjør helt atskilte bestander.

Det er derfor ikke så rart at den også av mange regnes som hakket bedre på smak når den omsider tar turen til kysten for å gyte.

Med lever og rogn

Tradisjonelt tilberedes skreien kokt eller dampet med lever, rogn, kokte poteter, gulrøtter og smeltet smør. Her har vi smak av selve fisken, supplert av salt og fett fra lever og rogn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn