SMAKEN AV PÅSKE: For mange er påskelam blitt en tradisjon. Lammelår med urter er en vanlig variant. Foto: TORBJØRN GRØNNING
SMAKEN AV PÅSKE: For mange er påskelam blitt en tradisjon. Lammelår med urter er en vanlig variant. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer

Vinfavoritter til påsken

Finn den riktige vinen til påskens middag med lam.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

Selv om lam er i sesong på høsten, er det ikke noe problem å få tak i lam også ellers i året. Påsken har blitt en høytid vi forbinder med lam til tross for at det er langt utenfor sesong.

Det er da først og fremst de noe mer rustikke delene som lammelår og lammestek som står på menyen i påsken.

Lam har generelt mye smak og høyt fettinnhold. Dette krever viner med tydelig tanninstruktur, god syre og smakskraft. De aller rikeste variantene kan bli litt vel overdøvende, så disse kan med hell spares til enda kraftigere kost.

Tradisjonelt sett er det Bordeaux som er det klassiske følget til lam. Kombinasjonen av fylde, tanninstruktur og syrenivå gjør disse vinene meget godt egnet til lam. Det er da spesielt vestsiden det er snakk om, og lagrede modne varianter fungerer ofte som perfekt drikkefølge til de finere delene av lammet som filet og carré.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn