WACHAU-DALEN: Et av Østerrikes mest kjente vinområder er Wachau-dalen. Her viser vinmaker Nikolaus Saahs fram en av sine vinmarker nær Mautern. Foto: NTB Scanpix
WACHAU-DALEN: Et av Østerrikes mest kjente vinområder er Wachau-dalen. Her viser vinmaker Nikolaus Saahs fram en av sine vinmarker nær Mautern. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vinland på frammarsj

Østerrike er mest kjent for hvite viner, men nå kommer også spennende røde. Les også ukas vintest!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

Østerrike er et vinland som virkelig har vært på frammarsj de seinere åra. Etter vinskandalen på 80-tallet ble det gjort en grundig opprydding i landets vinproduksjon, og kvaliteten har siden vært jevnt stigende. I dag lager landet noen av Europas flotteste hvitviner, noen meget interessante søtviner, og de siste åra har også de røde vinene blitt verdt å merke seg.

Produksjonen av søtvin er stort sett konsentrert i regionen Burgenland rundt den grunne innsjøen Neusiedlersee, som gir optimale forhold for denne type vin. Det samme området bidrar også med mye av rødvinen som produseres i landet, som hovedsakelig er laget på lokale druetyper.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn