Vinterferie

Vinter-optimisme i reise-Norge

Tror på ny rekord.

TREKKER REKORDMANGE: Den lave kronekursen bidrar til at de norske ski-destinasjonene ser med stor optimisme på den kommende sesongen. Her fra Hemsedal. Foto: NTB Scanpix
TREKKER REKORDMANGE: Den lave kronekursen bidrar til at de norske ski-destinasjonene ser med stor optimisme på den kommende sesongen. Her fra Hemsedal. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Innovasjon Norges prognoser for den kommende vinteren er klare: Det ventes rekorder, turistrekorder.

Innovasjon Norge tror vinteren 2017 blir enda bedre enn foregående rekordår. Nordlys og ski troner som hovedattraksjonene, men også byferier er forventet å øke.

Optimismen skyldes funnene fra Norges Turistbarometer, en undersøkelse Innovasjon Norge utfører med representanter fra norsk og utenlandske reiselivsnæring. I år har 127 reiseaktører vært med i undersøkelsen.

- Vi må tilbake til før finanskrisen startet i 2008 for å måle like høye forventninger ved inngangen til en vintersesong, sier Margrethe Helgebostad, ansvarlig for Turistundersøkelsen i Innovasjon Norge.

58 prosent av respondentene tror på en svært god vintersesong. 37 prosent tror vinteren blir lik som i år, mens bare fem prosent venter nedgang.

Briter og tyskere

Årsaken til mye av optimismen ligger i at særlig briter og tyskere har oppdaget nordlyset, og gjerne vil se det med egne øyne. Nord-Norge er i ferd med å oppleve en turistboom vinterstid.

Samtidig er både svensker og dansker godt representert i norske skibakker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer