MANGE VINER EGNER SEG: Valgfriheten er stor når det gjelder å finne vin som passer til sopp. Til rike retter som sopprisotto kan sherry eller madeira passe bra. Foto: Bon Apetit
MANGE VINER EGNER SEG: Valgfriheten er stor når det gjelder å finne vin som passer til sopp. Til rike retter som sopprisotto kan sherry eller madeira passe bra. Foto: Bon ApetitVis mer

Vintesten: Sopp er fulle av smak, og trives best med viner som ligner

Høstens beste smaker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

[teaser]• Her finner du alle Dagbladets vinanmeldelser!

Selv om høsten bringer med seg mørkere dager og grått vær er det i hvert fall et lyspunkt som følger med som en av årets høydepunkter. Soppsesongen er utvilsomt høstens mest frodige periode råvaremessig, og bidrar med et variert utvalg av smaker og muligheter innen matlaging. Sopptyper som kantarell, piggsopp, steinsopp og traktkantarell smaker fortreffelig, og er alle mulig å finne i marka helt gratis.

Smaken på sopp varierer selvfølgelig fra type til type, men har noen fellestrekk. De er som oftest kjøttfulle, jordlige, har et visst nøttepreg og er rike på den femte smakssansen umami. Dette er i utgangspunktet meget vinvennlige smaker og gjør at en rekke vintyper egner seg godt. [/teaser]

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn