SUSHI OG SAKE: Som med det meste annet er det sjelden en dårlig idé å gå for det lokale alternativet som har blitt utviklet i samspill med maten gjennom generasjoner: sake. Foto: MIXA / Shutterstock / NTB Scanpix
SUSHI OG SAKE: Som med det meste annet er det sjelden en dårlig idé å gå for det lokale alternativet som har blitt utviklet i samspill med maten gjennom generasjoner: sake. Foto: MIXA / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Vin til sushi

Vintest: Her kan du bare glemme rødvin. Dette er hva du bør kjøpe

Hva gjør seg best til sushi?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sushi har de seinere åra tatt Norge med storm. En rekke kvalitetsrestauranter med sushi av topp kvalitet er nå å finne rundt i landet.

I tillegg til disse er også sushi blitt en vanlig hverdagsrett med enkle take away-varianter eller ferdigpakkede butikkutgaver som selger i hopetall.

Sushi blir ofte feilaktig brukt som en fellesbetegnelse for servering av rå fisk. Dette er en typisk norsk generalisering i likhet med «taco», som innebærer alt av meksikansk mat, eller som oftest «tex mex».

I tillegg til kategorien som går under betegnelsen nigiri sushi, finner vi alt fra sashimi til tempura og maki i en rekke ulike varianter.

Søt ris, salt soya

Hovedråvaren varierer også mellom ulike skalldyr, fisk og også noen kjøttvarianter. Om ikke dette var nok har vi også søt ris, salt soya og spicy wasabi å ta hensyn til.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn