Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Vin til sushi

Vintest: Her kan du bare glemme rødvin. Dette er hva du bør kjøpe

Hva gjør seg best til sushi?

SUSHI OG SAKE: Som med det meste annet er det sjelden en dårlig idé å gå for det lokale alternativet som har blitt utviklet i samspill med maten gjennom generasjoner: sake. Foto: MIXA / Shutterstock / NTB Scanpix
SUSHI OG SAKE: Som med det meste annet er det sjelden en dårlig idé å gå for det lokale alternativet som har blitt utviklet i samspill med maten gjennom generasjoner: sake. Foto: MIXA / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Sushi har de seinere åra tatt Norge med storm. En rekke kvalitetsrestauranter med sushi av topp kvalitet er nå å finne rundt i landet.

I tillegg til disse er også sushi blitt en vanlig hverdagsrett med enkle take away-varianter eller ferdigpakkede butikkutgaver som selger i hopetall.

Sushi blir ofte feilaktig brukt som en fellesbetegnelse for servering av rå fisk. Dette er en typisk norsk generalisering i likhet med «taco», som innebærer alt av meksikansk mat, eller som oftest «tex mex».

I tillegg til kategorien som går under betegnelsen nigiri sushi, finner vi alt fra sashimi til tempura og maki i en rekke ulike varianter.

Søt ris, salt soya

Hovedråvaren varierer også mellom ulike skalldyr, fisk og også noen kjøttvarianter. Om ikke dette var nok har vi også søt ris, salt soya og spicy wasabi å ta hensyn til.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?