KALD JOBB: Eiswein lages ved at druene henger på vinranken til første frostnatt da temperaturen når sju kuldegrader. Foto: NTB SCANPIX
KALD JOBB: Eiswein lages ved at druene henger på vinranken til første frostnatt da temperaturen når sju kuldegrader. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Vinverdens mest spesielle fenomen blir laget av nattefrosten

Vineksperten har testet eiswin (isvin).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Vintesten.

[bilde, right] Når vi nå etter nyttår ser ut av vinduet på snøen, og gradestokken kryper langt under frysepunktet, er druehøsting noe av det siste noen vil tenke på.

Men en av vinverdenens kuriositeter er faktisk i enkelte tilfeller i ferd med å bli høstet i disse dager.

OM TESTEN Poengene er rent kvalitative og uavhengig av pris. «Value for money» er tatt hensyn til i terningkastene.Alle viner har en utgangsverdi på 50 poengSlik tolkes poengene:50 - 59: En uakseptabel vin. Dømt nord og ned.60 - 69: En under gjennomsnittlig vin med merkbare mangler.70 - 79: En middels vin på alle måter. Uten særpreg.80 - 89: God til meget god vin. Uten merkbare feil eller mangler.90 - 95: En fremragende vin av eksepsjonell kompleksitet og karakter.96 - 100: Ekstraordinær vin med alt som forventes av en klassisk vin i sitt slag.Kilde: erobertparker.com

Eiswein, eller icewine som den kalles i Canada og USA, er noe av det mest spesielle og interessante vinverdenen har å by på.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn