Viser fram ny folke-SUV

Men først kommer oppfølgeren til SX4.

NY SUV: I 2015 kommer en ny Suzuki-SUV basert på iV-4-konseptet som Suzuki her teaser foran den nært forestående bilutstillingen i Frankfurt. Foto: Suzuki
NY SUV: I 2015 kommer en ny Suzuki-SUV basert på iV-4-konseptet som Suzuki her teaser foran den nært forestående bilutstillingen i Frankfurt. Foto: SuzukiVis mer

En kompakt-SUV fra Suzuki kommer etter alt å dømme til Norge i 2015.

Den vil være basert på en konseptbil med navnet iV-4, som bilprodusenten nå viser tilslørte bilder av. Den skal vises fram for første gang på bilutstillingen i Frankfurt i september.

Foreløpig er det sparsomt med opplysninger om den nye Suzuki-SUV-en, som vil plassere seg i klassen under den nylig ansiktsløftede Grand Vitara.

- Det vi vet, er at det kommer en produksjonsmodell basert på Suzuki iV-4. Den lanseres i Norge i løpet av første kvartal 2015, sier Lars Havre, markedssjef i RSA Bil, som blant annet fører Suzuki.

SNART I NORGE: Suzuki SX4 S-Cross er ventet til Norge i september/oktober. Foto: Suzuki
SNART I NORGE: Suzuki SX4 S-Cross er ventet til Norge i september/oktober. Foto: Suzuki Vis mer

- Produksjonsmodellen vil ha 4x4 og høy bakkeklaring. Den kommer med både bensin- og dieselmotorer, og vil i tillegg være tilgjengelig med automatgir, sier Havre.

SX4 S-Cross rett rundt hjørnet I god tid før 2015 kommer imidlertid SX4 S-Cross. Den er ventet til Norge i september/oktober.

SX4 S-Cross blir Suzukis første crossover i kompaktklassen, og blir å få med både to- og firehjulsdrift. Den kommer med enten 1,6-liters bensinmotor eller 1,6-liters DDiS-motor. Dieselmotoren i kombinasjon med 2WD skal ha et forbruk på 0,42 liter per mil med et CO2-utslipp på 110 g/km.

Billigst blir antakelig versjonen med utstyrsnivå SZ3 i kombinasjon med 1,6-liters bensin.

- iV-4 modellen vil ha en tydeligere SUV-stil enn SX4 S-Cross, sier Havre.

NY: Suzuki SX4 S-Cross. Foto: Suzuki
NY: Suzuki SX4 S-Cross. Foto: Suzuki Vis mer

Les også:
Sammenligningstest: Ford Kuga, Toyota RAV4 og Subaru Forester
Slik er Norges billigste SUV
Vanvittige Mercedes G-klasse 6x6
Slik blir Mercedes' minste SUV

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.