Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kaloriregnskapet:

Viser vekta mer nå enn før jul? Her er de beste rådene for å få bort kiloene

Det må ikke være vanskelig å forbruke flere kalorier enn du får inn. 

GODTESUG: En ekstra sjokolade gjør gjerne at du ikke kommer i kaloriunderskudd den dagen. For det er et regnskap, med minus og pluss. Foto: NTB Scanpix
GODTESUG: En ekstra sjokolade gjør gjerne at du ikke kommer i kaloriunderskudd den dagen. For det er et regnskap, med minus og pluss. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi har sett på regnskapet for vekttapet. For det er et regnskap. Du må forbruke flere kalorier enn det du får inn.

- Det er mulig å gå opp fem kilo i jula, men da har gjerne jula vart siden 1. desember, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

For det kan bli mye kos hele desember. Mange småting blir flere tusen kalorier til sammen; en ekstra pepperkake her, en gløgg der, et par julebord, noen øl på kvelden, mer stress og mindre tid til trening kan fort synes på vekta.

- Du må spise 7000 ekstra kalorier for å gå opp én kilo i kroppsvekt, sier Sundfør, som er doktorgradsstipendiat ved Oslo universitetssykehus.

Her er kaloriregnskapet for de ekstra julekiloene:

Tre øl og 2–3 akevitt: 1000 kcalÉn porsjon julemiddag (f.eks. ribbe og medisterkaker): 1500–1600 kcal. Til sammenlikning er det 500–600 kcal i en vanlig middag (magert, rent kjøtt/fisk/kylling). Altså er det 1000 kcal ekstra i julematen.

Fort gjort

- 2000 kalorier ekstra på en dag er ikke vanskelig å få til i jula i det hele tatt. Legger vi til kaker, kommer man fort opp i 35000 kalorier ekstra. Da kan man lett legge på seg tre kilo på ei uke, sier Sundfør.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?