Visst er sauer ålreite dyr, men på Tenerife er geiter enda bedre

Det er mange årsaker til at Tenerife er populært. Èn av dem bør være den unike geitosten.

LANG TRADISJON: - Ost er en del av blodet vårt, som øl er for briter, mener osteprodusent Alberto Montesdeoca Garcia fra Tenerife, hvor osteproduksjon har en lang tradisjon og ost er en viktig del av kostholdet. Foto: Torild Moland / Magasinet Reiselyst
LANG TRADISJON: - Ost er en del av blodet vårt, som øl er for briter, mener osteprodusent Alberto Montesdeoca Garcia fra Tenerife, hvor osteproduksjon har en lang tradisjon og ost er en viktig del av kostholdet. Foto: Torild Moland / Magasinet Reiselyst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Geita er et ikon! Den kan spise alt, tilpasse seg omgivelsene og leve i alt slags miljø. Fra den kommer tradisjonen med å produsere ost her på Tenerife, forteller Alberto Montesdeoca Garcia (32).

Familien er en av Tenerifes største osteprodusenter, og produktene bærer familienavnet Montesdeoca.

Det er lørdag morgen, og som alle andre lørdager står han bak ostedisken på det lokale markedet i Adeje, i dag med sin svoger. Køen med mødre, fedre, onkler og unger som venter på å få kjøpe ukas dose ost går langt inn i grønnsaksavdelingen.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer