Volvo Duett fyller 60 år

Denne 60-åringen er stadig å se på veien i god form.

SPREK: Innen bilverdenen er det ikke mange andre 60-åringer som er like sprek som Volvo Duett. FOTO: Volvo
SPREK: Innen bilverdenen er det ikke mange andre 60-åringer som er like sprek som Volvo Duett. FOTO: Volvo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag fyller Volvo Duett 60 år, bilmodellen som var Volvos første serieproduserte stasjonsvogn, og som regnes som selve opphavet til Volvos solide tradisjon for stasjonsvogner.

Volvo PV444 ble vist frem for første gang i 1944, og skulle komme til å endre Volvos posisjon i bilmarkedet. Med PV-en gikk Volvo fra å være en småskalaprodusent til å bli en av de store.

I 1947 kom produksjonen av PV i gang for alvor, men behovet for mindre varebiler gjorde at utviklingen av den femdørs PV445 ble startet i 1949. Fire år senere ble den lansert med en 1,4-liters motor med 40 hk.

Bilen ble hetende 445 helt til den ble fornyet i 1960 og byttet navn til 210. Den splittede fronruten ble erstattet av en hel rute - uten stolpen i midten - og bilen fikk firetrinns girkasse.

Duett ble produserte helt fram til 1969, da Sverige innførte obligatoriske kollisjonstester for godkjenning. Volvo innså at den over 20 år gamle basiskonstruksjonen ikke ville greie kravene, og eksporterte alle de nyproduserte eksemplarene, unntatt ett. Den siste Duetten - med chassisnummer 97299 - står utstilt på Volvo Museum i Gøteborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer