Volvo med kvalitetsbyks i USA

Men Lexus fortsatt på kvalitetstoppen.

OPPTUR: Volvo har slitt med å få solgt bilene som ruller av samlebåndet. Særlig i USA har salget vært labert. Muligens tar det seg opp ettersom Volvo gjør et byks oppover på Consumer Reports årlige ranking over de mest pålitelige bilene. Foto: Foto: Tormod Brenna
OPPTUR: Volvo har slitt med å få solgt bilene som ruller av samlebåndet. Særlig i USA har salget vært labert. Muligens tar det seg opp ettersom Volvo gjør et byks oppover på Consumer Reports årlige ranking over de mest pålitelige bilene. Foto: Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les alt om Årets Bil her! (Dagbladet): Hvert år presenterer anerkjente Consumers Report i USA en liste over pålitelighet og opplevd kvalitetsfølelse. Lista lages ved at magasinet spør nybilkjøpere om hvordan de oppfatter kvaliteten i sin nye bil.

Undersøkelsen omfatter i alt 1.100.000 biler, så grunnlaget er rikholdig.

Japansk dominans Nybilsalget i USA har tatt seg kraftig opp etter noen særdeles magre år, men de amerikanske bilprodusentene har ikke så mye å juble over når de studerer lista consumers Reports nå offentliggjør.

Kun et amerikansk merke, GMC, har fått plass på topp ti. GMC er inne på en niende plass på ei liste som nesten totalt domineres av de japanske merkene.

Lexus forsvarer sitt kvalitetsry og topper, fulgt av Toyota og Acura - som er Hondas luksusbrand.

Japanske merker tar for øvrig seks av de ti øverste plassene.

Volvo-jubel Nærmest pallplass av de ikke-japanske merkene kommer Audi, som har klatret opp til en fjerdeplass.

Men størst grunn til jubel er det likevel i Volvo-leiren. Svenskene gjør nemlig et kjempebyks oppover på den prestisjefylte rankingen. Fra en beskjeden 20. plass i fjor, er Volvo nå oppe blant de aller beste på en 7. plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer