FEIL MED KOLLISJONSPUTENE: Volvo tilbakekaller 10 000 biler av den nyeste Volvo XC90 etter at det er oppdaget en feil med kollisjonsputene. Foto: Volvo
FEIL MED KOLLISJONSPUTENE: Volvo tilbakekaller 10 000 biler av den nyeste Volvo XC90 etter at det er oppdaget en feil med kollisjonsputene. Foto: VolvoVis mer

Volvo tilbakekaller rundt 600 XC90-modeller i Norge

Mulig feil med kollisjonsputene.

(Dagbladet): Svenske Aftonbladet melder at Volvo tilbakekaller 10 000 biler internasjonalt av deres 2016-utgave av XC90.

Det skal være en feil med kollisjonsputene på bilene. Ifølge autoblog.com skal det være snakk om alle sjuseter-utgavene av modellen. Problemet skal være et panel som er i veien slik at kollisjonsputen ikke beskytter eventuelle passasjerer på tredje rad i bilen godt nok ved et kraftig sammenstøt.

I Norge er det snakk om rundt 600 XC90-modeller, opplyser PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo car Norway til Dagbladet.

- I underkant av 600 helt nye Volvo XC90 er levert til kunder i norge så langt, og alle disse vil bli kontaktet av oss i Volvo for å sjekke denne eventuelle feilen, for sikkerhets skyld. Det er oppdaget en mulighet for at gardin-airbagen i forbindelse med tredje seterad ikke løses ut som den skal, forårsaket av panelet som er montert rundt. Det er ikke rapportert om noen uhell i forbindelse med dette, og den mulige feilen ble oppdaget under en av de kontrollerte krasj-testene av XC90 hos Volvo cars, sier Hansen til Dagbladet.

I Sverige er det snakk om 900 biler.

- Vi ber våre kunder kontakte sitt verksted, sier pressetalsmann Stefan Elfström Volvo cars Sverige til avisa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram