Volvo tilbakekaller rundt 600 XC90-modeller i Norge

Mulig feil med kollisjonsputene.

FEIL MED KOLLISJONSPUTENE: Volvo tilbakekaller 10 000 biler av den nyeste Volvo XC90 etter at det er oppdaget en feil med kollisjonsputene. Foto: Volvo
FEIL MED KOLLISJONSPUTENE: Volvo tilbakekaller 10 000 biler av den nyeste Volvo XC90 etter at det er oppdaget en feil med kollisjonsputene. Foto: Volvo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske Aftonbladet melder at Volvo tilbakekaller 10 000 biler internasjonalt av deres 2016-utgave av XC90.

Det skal være en feil med kollisjonsputene på bilene. Ifølge autoblog.com skal det være snakk om alle sjuseter-utgavene av modellen. Problemet skal være et panel som er i veien slik at kollisjonsputen ikke beskytter eventuelle passasjerer på tredje rad i bilen godt nok ved et kraftig sammenstøt.

I Norge er det snakk om rundt 600 XC90-modeller, opplyser PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo car Norway til Dagbladet.

- I underkant av 600 helt nye Volvo XC90 er levert til kunder i norge så langt, og alle disse vil bli kontaktet av oss i Volvo for å sjekke denne eventuelle feilen, for sikkerhets skyld. Det er oppdaget en mulighet for at gardin-airbagen i forbindelse med tredje seterad ikke løses ut som den skal, forårsaket av panelet som er montert rundt. Det er ikke rapportert om noen uhell i forbindelse med dette, og den mulige feilen ble oppdaget under en av de kontrollerte krasj-testene av XC90 hos Volvo cars, sier Hansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer