Volvos morsomste bil

Savnet av sportsbilen du ønsker deg, blir ikke fullt så stort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alt i bilverden er like fornuftig, heldigvis. Er du av den smarte, økonomi- og miljøbevisste sorten, velger du selvfølgelig Volvo V40 Cross Country i den prisgunstige D2-versjonen.

Er du litt mer, skal vi si entusiastisk, bør du mye heller ta en nærmere kikk på T5 AWD-versjonen av Volvo V40 Cross Country. Ok - den koster skjorta, med en startpris på 600 000 kroner er du i et prisområde der det er mye fint å velge mellom.

Men en ting er denne Volvo-modellen nesten alene om. Den femsylindrete bensinturbomotoren er nå snart klar for historiebøkene. Volvo har nylig annonsert at nye firesylindrete bensin- og dieselmotorer skal overta for de femsylindrete.

Det er vel og bra, siden de sikkert blir raskere, mer kultiverte og ikke minst bruker mindre drivstoff. Men samtidig kan vi ikke underslå fakta:

Hver gang vi har satt oss i en Volvo eller en Ford med denne motoren, har det hatt omtrent samme effekt som en dose lykkepiller.

Spesielt vellykket har motoren vært i litt mindre modeller, der Ford Focus ST og særlig den helsprø Ford Focus RS med 305 hk står sentralt i enhver bilentusiasts minnebok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer