VAKKER: Dersom V60 er like god å kjøre som den er pen blir det en morsom familiebil. Foto: VOLVO CARS
VAKKER: Dersom V60 er like god å kjøre som den er pen blir det en morsom familiebil. Foto: VOLVO CARSVis mer

Volvos nye sportsvogn

Her er bilen Volvo håper skal bli en bestselger.

||| (Dagbladet): Når svenskene nå lanserer V60 legges det vekt på sportslige kjøreegenskaper.

I pressemeldingen gjentas ordet sport 23 ganger, i ulike variasjoner, men så kaller Volvo også bilen for en sportsvogn.  

- Den typiske V60 kjøperen er en S60 kjøper som ønsker litt ekstra plass og fleksibilitet, men uten å inngå kompromisser i forhold til sporty design og kjøreegenskaper, ifølge Volvo direktør Stephen Odell.  

Og alt ved bilen, fra fargevalg til avanserte elektroniske hjelpesystemer, skal bidra til å opprettholde og forsterke dette imaget.

Siktet på Tyskland - Vi har strukket oss, og nådd lenger enn noen gang tideligere. Du må ganske enkelt kjøre bilen for å kunne sette pris på hvordan vi har tatt chassisutviklingen til et ytterpunkt. Ta denne bilen ut på en smal og svingete landevei der hver sving byr på en ny utfordring og den nye V60 vil demonstrere sine egenskaper med sprudlende entusiasme, sier Stefan Sällqvist som ledet arbeidet med å utvikle chassiset til V60. 
 
Fokuset på kjøreegenskaper indikerer at Volvo har låst siktet på tyskerne. Og med konkurrenter som BMW 3-serie og Audi A4 vil det si at de sikter ganske høyt.  

Motorer V60 kommer med flere bensinvarianter i størrelsene 1,6 til tre liter med en spennvidde fra 150 til 304 hester og 240 til 440 newtonmeter dreiemoment.  

Dieselvariantene kommer i første omgang i to og 2,4 liters varianter, med henholdsvis 163 og 204 hestekrefter og 400 og 420 newton.  

Senere i år lanseres dessuten en 1,6 liter som yter 115 hester og 270 newtonmeter 

Europeisk kundegruppe Hovedmålområdet til Volvo er Europa. 90 prosent av de 50 000 bilene som finner veien ut av bilfabrikken i Torslanda i Sverige kommer ifølge selskapet til å ha europeiske kunder.  

Høye forventninger Vår mann på lanseringen i Lisboa hadde nesten utelukkende lovord å komme med om sedanvarianten av denne bilen i mai i år.

Kombinert med en pressemelding som oser av potensiell kjøreglede, skaper det høye forventninger.

Hvorvidt V60 kan leve opp til disse vil vise seg.