TOTALVRAK: ikon-Mercedesen ble totalvrak etter mekanikerens «prøvetur». Foto: POLIZEIDIREKTION LUDWIGSBURG
TOTALVRAK: ikon-Mercedesen ble totalvrak etter mekanikerens «prøvetur». Foto: POLIZEIDIREKTION LUDWIGSBURGVis mer

Vraket ikon-Mercedes, fikk regning på 5,3 mill.

Mekanikeren og læregutten kunne ikke dy seg.

Mercedes-Benz 300SL - den med «måkevinger» som dører, ble bare bygget i 1400 eksemplarer mellom 1955 og 1957.

«Måkevingen» ble fort et ikon og en Hollywood-slager, og var en riktig superbil med sine 215 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen. Clark Gable var en av kjendisene som sikret seg en av dem. 

Totalvrak
Fortsatt finnes det noen vel bevarte eksempler igjen. Felles for de gjenelvende bilene er at de er i god stand, og svinedyre.

Det siste fikk et verksted i Pleidesheim i Tyskland erfare her om dagen. Verkstedet heter Mechatronik og er eksperter på å restaurere nettopp gamle Mercedeser.

Hva eieren ville ha utført på sin 300SL er uvisst, men resultatet av verkestedbesøket ble garantert et annet enn han hadde forstilt seg.

Klassikeren endte nemlig opp som totalvrak.

Regning på 5.3 mill. En 26 år gammel mekaniker klarte nemlig ikke å styre fristelsen etter å prøve klenodiet, og tok sammen med en 19 år gammel lærling bilen på en prøvetur.

Det gikk fryktelig galt.

I en hastighet som politiet betegner som «altfor høy» kjørte mekanikeren av veien og «Måkevingen» slo kollbøtte på et jorde.

ORIGINALEN: Det ble laget 1400 Mercedes-Benz 300SL med «måkevinger» på 50-tallet. Bilene er ettertraktet. Denne 1955-modellen ble solgt for en halv million dollar på auksjon i Texas for noen år siden. Foto: AP / NTB SCANPIX
ORIGINALEN: Det ble laget 1400 Mercedes-Benz 300SL med «måkevinger» på 50-tallet. Bilene er ettertraktet. Denne 1955-modellen ble solgt for en halv million dollar på auksjon i Texas for noen år siden. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

Til alt hell kunne både mekaniker og lærling krabbe fysisk uskadd ut av vraket. Sjelelige skader vet vi lite om, men det er mulig de er der, for regninga etter kjøreturen kom på svimlende 5,3 millioner kroner, skriver der Spiegel.

Tok det rolig Så mye er det beregnet at det vil koste å restaurere bilen  - som ble totalvrak - til sin opprinnelige tilstand.

Og eieren?

I følge politiet tok han hendelsen med stoisk ro.

- Han var veldig rolig i telefonen. Både bilen og verkstedet er jo forsikret mot slike ting, sier poititalsmann Peter Wiederhorn ved Ludwigsberg-politiet.

Versktedets motto lyder for øvrig slik: «Perfeksjon, kvalitet og lidenskap!».