KJENDISCOUGAR: Selv om det er Courteney Cox som spiller "pumaen" i Cougar town, er Demi Moore (48) verdens mest kjente cougar. Hun og Ashton Kutcher (32) har vært gift  i fem år. Hun er 16 år eldre enn ham. Dessverre ender mange cougarforhold i virkeligheten raskt. Foto: MATT SAYLES/AP Photo
KJENDISCOUGAR: Selv om det er Courteney Cox som spiller "pumaen" i Cougar town, er Demi Moore (48) verdens mest kjente cougar. Hun og Ashton Kutcher (32) har vært gift i fem år. Hun er 16 år eldre enn ham. Dessverre ender mange cougarforhold i virkeligheten raskt. Foto: MATT SAYLES/AP PhotoVis mer

Vrient når gutter vil ha modne kvinner

- Seksuelt er modne kvinner og unge menn en god match. Men det kan bli vanskelig, sier sexologen.

Tv-serien Cougar Town går sin seiersgang over hele verden, og nå engasjerer både kvinner og menn seg i forhold med yngre partnere.

Men som i andre forhold, kommer også disse forholdene med en rekke komplikasjoner.

Ønsker langt samliv

Doktor Online-brukeren "anonym mann" er nettopp blitt dumpet av sin 11 år eldre kjæreste fordi hun ønsker seg barn. Men det gjør han også.

"Jeg mener at når du går inn i et forhold, så må du ha som utgangspunkt at det skal vare. Ellers sier vel resultatet seg selv. Har ingen ting vondt å si om henne og har sagt at jeg håper at det blir oss to igjen. Det er noe hun ikke avviser, men hun sier at jeg bare må gå videre", skriver 23-åringen.

Lurer du på noe om sex og samliv? Spør sexolog Gro Isachsen her.

Vanlig problem?

En diskusjon på Klikks samlivsforum kan tyde på at dette ikke er en unik problemstilling.

"Jeg er en 22 år gammel mann som hadde et forhold til en 38 år ung dame. Uavhengig av alder ble vi kjempegode venner før forholdet. Etter 3,5 år sier hun plutselig at vi ikke kan holde sammen lengre da vi egentlig ikke lever på samme stadium i livet.

Jeg tror det handler mye om usikkerheten til eldre damer med tanke på kropp og utseende da de føler de ikke er "gode" nok for mannen. At de ikke kan gi oss barn er vel vårt valg og ikke omvendt", skriver knust, ung mann".

Provoserende sak

Mange har latt seg provosere av saken om den 41 år gamle kvinnen som ønsket sex med en 17-åring.

"Hormonene er veldig sterke i den alderen, og vettet ofte tilsvarende svekket, ergo er det den voksne som må ta ansvar for begge", mener brukeren "mil".

Nettopp hormonene spiller en stor rolle når det kommer til forhold mellom eldre kvinner og yngre menn.

Kan bli sårt

Gro Isachsen sier det er fysiologiske faktorer som spiller inn på forholdet mellom en ung mann og en eldre kvinne.

- En kvinne i slutten av trettiårene eller begynnelsen av førtiårene får en boost av testosteron, og det samme skjer med menn i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene. Derfor er det en god match, seksuelt sett. Men når overgangsalderen kommer, er det ofte over for kvinnes del, sier sexologen.

Hun tror at forhold med stor aldersforskjell, som man ser noen vellykkede eksempler på, allikevel kan være vanskelig.

- Det kan bli veldig sårt hvis det blir mye følelser involvert, sier hun til Side2.

Forvirrende

Når Doktor Online-brukeren og eksen snakker med hverandre om forholdet og bruddet, er det hun som trenger trøst. Det opplever han som forvirrende.

"Jeg har hatt det vondt, men det er vel sånn det skal være når man har mistet den som betyr mest for deg her i verden."

"Det rare er at ofte er det jeg som må trøste henne etter en vanskelig samtale. Det er tross alt jeg som er forlatt, men jeg hater at jeg gjør henne vondt", skriver han.

Vil ha henne

Han er fortsatt forelsket i henne, og vil ha henne tilbake.

"Jeg skal nå til byen hun bor i, og vi skal møtes. Men hvordan skal jeg forholde meg til henne? Jeg vil jo gjerne ha henne tilbake, men til syvende og sist er det opp til henne. Er så spent på om det fortsatt er "noe" der, noe jeg tror det er."

Kortene på bordet

"At hun gråter og du må trøste henne, kan tyde på at hun fortsatt egentlig ønsker kontakt. Men det må dere to avklare og det er umulig å si noe om det kun ut fra din beskrivelse", svarer sexolog Gro Isachsen.

"Du bør legge kortene på bordet og fortelle henne om dine forhåpninger om å få forholdet til å fungere sammen med henne og at du tenker langsiktig. Så får du heller ta et eventuelt avslag om hun fortsatt ikke tror dere har en framtid sammen."

Les hele innlegget og svaret til sexologen her.

Les mer:

Slik forteller du at du vil skilles

Dette dreper sexlivet ditt

Hvem skulle jeg velge?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.