Kan bli dyrt: Når leasing-bilen leveres tilbake kan det hende at du må betale et tillegg for eventuelle skader eller slitasje utover normalen. - Om du har rasert et hotellrom, så må du også regne med å måtte betale for deg, illustrerer leder i Norges Bilbransjeforbund, Egil Steinsland.<span style="background-color: inherit;">&nbsp;Foto: Per Ervland</span>
Kan bli dyrt: Når leasing-bilen leveres tilbake kan det hende at du må betale et tillegg for eventuelle skader eller slitasje utover normalen. - Om du har rasert et hotellrom, så må du også regne med å måtte betale for deg, illustrerer leder i Norges Bilbransjeforbund, Egil Steinsland. Foto: Per ErvlandVis mer

Leasing:

Vurderer du å lease bil i stedet for å kjøpe? Dette bør du tenke over

Med uforutsigbarhet i alt fra avgifter til bilpriser øker kundenes trang til å søke sikkerhet. Mange faller for privatleasing av bil, men er det smart?

Bilsalget ligger for tiden på et historisk høyt nivå, og vi må tilbake til midten av 80-tallet for å finne tilsvarende. Dette gjør at også antallet eierskifter øker.

Av nybilsalget øker andelen hel- og delelektriske biler kraftig, og i 2016 var den første bilmodellen som går på kun fossilt drivstoff helt nede på niende plass på registreringsstatistikken. Alle over var elbiler eller hybrider – ladbare og ikke.

Men det er ikke bare en endring i type biler vi kjøper. Det er også endringer i hvordan vi finansierer bilholdet, og bransjen tror denne endringen vil fortsette i økende grad.

Et viktig stikkord rundt bilhold er forutsigbarhet. I fjor var over 40 prosent av alle nye solgte biler elektrifisert, enten helt eller delvis.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn