Kan bli dyrt: Når leasing-bilen leveres tilbake kan det hende at du må betale et tillegg for eventuelle skader eller slitasje utover normalen. - Om du har rasert et hotellrom, så må du også regne med å måtte betale for deg, illustrerer leder i Norges Bilbransjeforbund, Egil Steinsland.<span style="background-color: inherit;">&nbsp;Foto: Per Ervland</span>
Kan bli dyrt: Når leasing-bilen leveres tilbake kan det hende at du må betale et tillegg for eventuelle skader eller slitasje utover normalen. - Om du har rasert et hotellrom, så må du også regne med å måtte betale for deg, illustrerer leder i Norges Bilbransjeforbund, Egil Steinsland. Foto: Per ErvlandVis mer

Leasing:

Vurderer du å lease bil i stedet for å kjøpe? Dette bør du tenke over

Med uforutsigbarhet i alt fra avgifter til bilpriser øker kundenes trang til å søke sikkerhet. Mange faller for privatleasing av bil, men er det smart?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Bilsalget ligger for tiden på et historisk høyt nivå, og vi må tilbake til midten av 80-tallet for å finne tilsvarende. Dette gjør at også antallet eierskifter øker.

Av nybilsalget øker andelen hel- og delelektriske biler kraftig, og i 2016 var den første bilmodellen som går på kun fossilt drivstoff helt nede på niende plass på registreringsstatistikken. Alle over var elbiler eller hybrider – ladbare og ikke.

Men det er ikke bare en endring i type biler vi kjøper. Det er også endringer i hvordan vi finansierer bilholdet, og bransjen tror denne endringen vil fortsette i økende grad.

Et viktig stikkord rundt bilhold er forutsigbarhet. I fjor var over 40 prosent av alle nye solgte biler elektrifisert, enten helt eller delvis.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn