BARE I NORGE: VW Golf Sport er en spesialmodell som bare selges her i landet - og i begrenset antall. For vår del synes vi betegnelsen «Sport» er noe misvisende på en bil med 105 hestekrefter, selv om den er tøft utstyrt. Foto: JAN TORE KOPPERUD
BARE I NORGE: VW Golf Sport er en spesialmodell som bare selges her i landet - og i begrenset antall. For vår del synes vi betegnelsen «Sport» er noe misvisende på en bil med 105 hestekrefter, selv om den er tøft utstyrt. Foto: JAN TORE KOPPERUDVis mer

VW Golf Sport er tilbake

Og den er bare for det norske markedet. Se hvorfor.

DinSide: I en bil med tilnavnet Sport forventer du kanskje relativt heftig ytelse? I nye Golf Sport kan de bare kalles greie, og da imponerer det kanskje ikke like mye.

Nye Golf Sport er utstyrt med den kjente 105 hesters TSI-bensinmotoren, som kombineres enten med en sekstrinns manuell girkasse eller sjutrinns DSG dobbelkløtsj-automat.

Til og med den elektriske versjonen av Golf er sprekere. Les vår test av den her.

Og hvor er så sporten? Hovedsakelig i måten bilen er utstyrt på.

Sporty Ifølge importøren skal i det minste bilens kjøreegenskaper være sportslige, takket være et senket sportsunderstell og progressiv servostyring, akkurat som på Golf GTI.

Golf Sport har også tåkelys i støtfangeren foran, multifunksjonsratt i skinn og «titansort» sportsinteriør i stoffet «Melstripe». Bilen kan leveres i seks forskjellige farger.

NAVNET SKJEMMER INGEN: Sport-emblemet er det samme som det som fantes på VW Golf generasjon 2, solgt mellom 1985 og 1990. Foto: JAN TORE KOPPERUD
NAVNET SKJEMMER INGEN: Sport-emblemet er det samme som det som fantes på VW Golf generasjon 2, solgt mellom 1985 og 1990. Foto: JAN TORE KOPPERUD Vis mer

Nylig fornyet Volkswagen Golfs lillebror, Polo.

Med får du også R-Line utvendig styling, som består av en spesiell frontstøtfanger med integrert frontspoiler, kanalskjørt, hekkskjørt med stor svart diffusor, hekkspoiler bak som på Golf R og R-Line emblem i grillen.

Velutstyrt Bilen, som er i salg i skrivende stund, koster fra hundrelappen under 300 000 kroner, og skal selges i bare 200 eksemplar. Da har bilen bra med utstyr.

Dekkdimensjonene er 225/45-17 på såkalte Madrid-lettmetallfelger. Videre er Golf Sport utstyrt med adaptive bi-xenonlys med LED-kjørelys, mørke vinduer bak og mørke LED-baklykter som på GTI.

Fullt så spenstig som «framtids-SUV-en» til Volkswagen, T-Roc, er den likevel ikke.

Bursdagsmodell - Volkswagen Golf fyller 40 år i 2014, og dette markeres med en rekke nye versjoner av Golf, skriver produktsjef for Volkswagen Golf i Norge, Jan Tore Kopperud i en pressemelding.

- Her hjemme ønsket vi også å markere jubileumsåret med å gjenopplive den norske spesialmodellen Golf Sport. 2014-modellen av Golf Sport er en hyllest til kampanjemodellen fra 80-tallet, som var en kjempesuksess.

NB! «Sport»-emblemet må bestilles hvis man vil ha det på bilen, men det koster heldigvis ikke noe ekstra.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.