DET BLE PASSAT: Her holder teknisk direktør i Volkswagen, Karl-Heinz Neusser, stolt fram Car of the Year (COTY)-trofeet foran familiebilen som ble årets vinner. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
DET BLE PASSAT: Her holder teknisk direktør i Volkswagen, Karl-Heinz Neusser, stolt fram Car of the Year (COTY)-trofeet foran familiebilen som ble årets vinner. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆKVis mer

VW Passat er årets bil i Europa!

I år blir det antakelig relativt lite diskusjon omkring vinnervalget.

 GENÉVE: Volkswagen Passat stakk av med en overbevisende seier i årets avstemining over Årets Bil i Europa (COTY).

Nesten 100 poeng skilte vinneren fra bilen som kom på annen plass, franske Citroën C4 Cactus. Passat endte opp med 340 poeng - Cactus fikk 248.

På bronseplass kom det nok en tysker, rettere sagt Mercedes-Benz C-klasse som endte på 221 poeng.

Da vår egen årets bil ble kåret i fjor høst, gikk det noe annerledes.

Storfornøyd importør - Det er selvsagt utrolig gjevt, sier Anita Svanes - kommunikasjonssjef for Volkswagen Norge, til Dinside når vi får tak i henne på telefonen fra Genève. - Dette er jo den største kåringen i sitt slag og vi er naturligvis veldig stolte over utmerkelsen.

JURYFORMANN: Det var svenske Håkan Matson som offentliggjorde vinneren av Årets Bil 2015. (Foto: Fred Magne Skillebæk)
JURYFORMANN: Det var svenske Håkan Matson som offentliggjorde vinneren av Årets Bil 2015. (Foto: Fred Magne Skillebæk) Vis mer

På spørsmål om det var et ventet resultatet er svaret klart:

- Det var på en måte forventet. For selv om vi ikke kunne være sikre på seier, var vi sikre på at bilen hadde gode vinnersjanser, sier Svanes, og trekker spesielt fram den gode plassen og kjøreegenskapene.

Da vi testet den fremhevet vi selv hvor gjennomarbeidet bilen er med tilnærmet premium-følelse, at den har fått enda bedre plass, forbedret komfort og bedre kjøreegenskaper.

Åpner bilmessedagene Hvert år deler juryen i organisasjonen Car of the Year ut tittelen Årets Bil. De fire siste årene har skapt en tradisjon for at denne offentliggjøres fra den årlige bilmessen i Geneve, første uken i mars.

De syv finalistene var: BMW 2-serie Active Tourer Citroën C4 Cactus Ford Mondeo Mercedes-Benz C-klasse Nissan Qashqai Renault Twingo Volkswagen Passat
Juryen Juryen som kårer Årets Bil består av 58 medlemmer fra 22 europeiske land. Det er hvert enkelt lands bilmarked som danner grunnlag for hvor mange representanter de de har i juryen.

Fra Norge er det Rune Korsvoll som er med i juryen. Han er til daglig motorjournalist og redaksjonssjef i bladet Motor, som igjen er en del av NAF. Korsvoll er nå med for 16. år i COTYs historie.

GLAD PR-SJEF: Anita Svanes er kommunikasjonssjef hos Volkswagen i Norge. Foto: VW
GLAD PR-SJEF: Anita Svanes er kommunikasjonssjef hos Volkswagen i Norge. Foto: VW Vis mer

Det er kåret en Årets Bil hvert eneste år siden 1964, så i år er det 52. gang en bil gis tittelen Årets Bil.

NORSK JURYMEDLEM: Rune Korsvoll fra NAF/Motor er det norske bidraget i juryen.  Foto: Fred Magne Skillebæk
NORSK JURYMEDLEM: Rune Korsvoll fra NAF/Motor er det norske bidraget i juryen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer