Walkman er tilbake!

Og nå får du høyoppløst musikk.

STOR LYD I LITEN SPILLER: Sonys NWZ-A15 er noe så sjeldent som en frittstående musikkspiller med hifi-lyd.  Foto: TORE NESET / DINSIDE.NO
STOR LYD I LITEN SPILLER: Sonys NWZ-A15 er noe så sjeldent som en frittstående musikkspiller med hifi-lyd. Foto: TORE NESET / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside I september tok Apple livet av sin siste frittstående musikkspiller med harddisk, iPod Classic.

Mobilen har overtatt...eller? Selv om både iPod Touch, iPod nano, iPod Shuffle og et utall andre musikkspillere fortsatt finnes på markedet, er det ingen tvil om at smarttelefonen har vunnet dette løpet.

Derfor kan det virke som ren galskap at Sony nå satser på mobile dingser som først og fremst er laget for å spille musikk.

Sonys Walkman NWZ-A15 kan riktignok også vise bilder og video. Men i motsetning til iPod Touch kan du verken surfe på nettet, svare på e-posten din eller laste ned apper på den.

Video og bilder er dermed kun «kjekt å ha»-muligheter.

For dette er først og fremst en musikkspiller, akkurat som den første iPod-en som kom for 13 år siden.

Det er likevel en viktig forskjell.

Støtter høyoppløst For i motsetning til de fleste av dagens mobiltelefoner og musikkspillere støtter Sonys spiller såkalte høyoppløste lydformater.

Men hva betyr det? Det eller meste av musikken vi hører på til daglig, som MP3, musikk kjøpt på iTunes eller streamet via Spotify og Wimp, er både komprimert og dataredusert. Det vil si at data er tatt vekk, slik at musikken skal mindre plass og være lettere å overføre via nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer