WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus kom med en dyster framtidsanalyse i en uttalelse mandag. Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP / NTB scanpix
WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus kom med en dyster framtidsanalyse i en uttalelse mandag. Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP / NTB scanpix Vis mer

WHO: Ingen normalitet etter pandemien

Altfor mange land går i feil retning, og det blir ikke normale forhold i verden i overskuelig framtid, heter det i en dyster koronaadvarsel fra WHO.

Publisert

Det var sjefen for Verdens helseorganisasjon (WHO) selv, Tedros Adhanom Ghebreyesus, som kom med denne beskrivelsen mandag.

– Jeg skal være ærlig og si det som det er: Det blir ingen tilbakevending til den gamle normaliteten i overskuelig framtid.

WHO-sjefen sa at mange land, særlig i Europa og Asia, har fått smitten under kontroll, men at smitteutviklingen i mange andre nasjoner går i feil retning.

Han gikk hardt ut mot politiske ledere som sender uklare og blandede signaler om alvoret i situasjonen, men nevnte ingen ved navn.

Tedros oppfordret alle berørte land om å innføre omfattende tiltak for å begrense det økende antallet smittetilfeller og viste til at halvparten av alle nye tilfeller blir oppdaget på det amerikanske kontinentet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer