SKUFFET: Widerøe hevder det minimale kuttet i flypassasjer-avgiften som det legges opp til i statsbudsjettet, vil få konsekvenser for selskapets drift. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET: Widerøe hevder det minimale kuttet i flypassasjer-avgiften som det legges opp til i statsbudsjettet, vil få konsekvenser for selskapets drift. Foto: NTB ScanpixVis mer

Flypassasjer-avgiften:

Widerøe skuffet over budsjettet: - Vil medføre konsekvenser og kutt i tilbudet

Regjeringen vil krympe flypassasjer-avgiften. - Ikke nok, sier Widerøe.

Flyselskapet Widerøe har ved flere anledninger poengtert at flyplassasjer-avgiftensom ble innført i 2016 er en stor utfordring. Selskapet har gjentatte ganger påpekt hvordan denne avgifte påvirker selskapets marginer, og vanskeliggjør lønnsom drift.

I forslaget til statsbudsjett foreslår Regjeringen å redusere avgiften fra 83 kroner (pluss moms) til 75 kroner i 2020 per passasjer på innenlands flyreise. På utenlandsflygninger foreslås avgiften derimot økt til 200 kroner.

Selv om det foreslås en liten reduksjon på innenlandsrutene, er Widerøe svært skuffet.

Vil få konsekvenser

- Widerøe har lest statsbudsjettet og må konstatere at til tross for at Flypassasjeravgiften differensieres noe, er dette langt fra tilstrekkelig til å sikre de nødvendige rammebetingelser for en videre utvikling av det kommersielle kortbanenettet i distrikts-Norge. Vi håpet at forståelsen for denne viktige kollektivtrafikken i distrikts-Norge hadde økt og at det skulle skapes bedre forutsetninger for en styrking av tilbudet. Dette vil dessverre få konsekvenser for det flytilbudet Widerøe er i stand til å levere, skriver selskapet i en pressemelding.

Widerøe vil ikke kommentere utover pressemeldingen, men skriver: