Xich Lô: Rett og slett en raus vietnameser

God mat, god vin og fantastisk service.

HOLDER KOKEN: Xích Lô har i løpet av 14 år etablert seg som en av byens beste vietnamesiske restauranter. Den er asiatisk, men
influert av fransk kokekunst, slik Vietnam var da franskmennene oppholdt seg i Indokina.Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
HOLDER KOKEN: Xích Lô har i løpet av 14 år etablert seg som en av byens beste vietnamesiske restauranter. Den er asiatisk, men influert av fransk kokekunst, slik Vietnam var da franskmennene oppholdt seg i Indokina.Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har lyst til å utsette dere for et lite eksperiment, sa vinkelneren.

Robinson og Fredag var halvveis i måltidet, nøt hovedrettene, og hvert sitt glass rødvin.

Vinkelneren plasserte ytterligere to glass på bordet, hvitt denne gangen, en Vieilles Vignes Éparses fra Coteaux-du-loir.

- Noen anser det jo som helligbrøde å servere hvitvin til and og vilt, men prøv!

Vinpakke Noe har skjedd siden Robinson og Fredag besøkte Xích Lô for fire år siden.

Blant annet har de ansatt en fransk sommelier, som med stor entusiasme og yrkesstolthet gjør sitt for at måltidet skal bli så vellykket som mulig, også hva gjelder flytende føde. I alle fall hvis du overlater ansvaret til ham ved å velge vinpakke.

Robinson hadde valgt en tre-retters smaksmeny med tilhørende vinpakke, og selv om Fredag valgte à la carte, ble vinvalget overlatt til sommelieren.

Nytt er det også at restauranten kjører papirløst. Menyene er erstattet av lesebrett.

- Legger man inn bestillingen via brettet også? undret Robinson.

Den hyggelige og imøtekommende kelneren ristet på hodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer