Ylajali fortjener toppkarakter og tåre i øyekroken

En ekslusiv gourmetopplevelse som bare kan nytes ut året.

GIR SEG PÅ TOPP: Restaurant Ylajali, elsket av restaurantgjester og Michelin-inspektører. Foto: HÅKON EIKESDAL
GIR SEG PÅ TOPP: Restaurant Ylajali, elsket av restaurantgjester og Michelin-inspektører. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Flere matsaker på db.no/mat

Champagnen boblet løfterikt i aperitiffglassene.

På den hvite duken foran dem skulle snart nitten avanserte retter signert Even Ramsvik bli servert på «en seng av» høy, bjørkespon, grankvister, kull og alt som hører med på en moderne nordisk gourmetrestaurant helt i toppsjiktet.

Så hvorfor satt Robinson og Fredag der i det staselige gamle lokalet på St. Olavsplass, oppkalt etter fristerinnen i Hamsuns «Sult», og virket en anelse molefonkne?

- Tenk at Ylajali skal stenge. Nå, etter at Michelin-inspektørene lot dem beholde stjernen og alt. Så er det brått... over, sukket Robinson.

Fredag påpekte at det snarere handlet om en gjenoppstandelse under nytt navn i bedre egnet lokale. Ylajali har dessuten annonsert at de holder dørene åpne ut året og at de akter «å gi seg på topp».

- Desto større grunn til å sikre seg en matopplevelse her nå. Jeg er klar for et historisk måltid, erklærte Fredag.

Kråkebolle på strie Menyen, presentert i en liten bok, er delt inn i ulike kapitler, og «prologen» traff umiddelbart ganens G-punkt for dem begge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer