POPULÆRT: Forbruket vårt av yoghurtprodukter har økt jevnlig, og det lanseres stadig nye produkter. Men vær obs på at en del av dem inneholder mye tilsatt sukker. Foto: NTB SCANPIX
POPULÆRT: Forbruket vårt av yoghurtprodukter har økt jevnlig, og det lanseres stadig nye produkter. Men vær obs på at en del av dem inneholder mye tilsatt sukker. Foto: NTB SCANPIXVis mer

- Yoghurt kan senke risikoen for diabetes

Dette bør du være obs på når du skal velge syrnede melkeprodukter.

(Dagbladet): Personer som har et høyt inntak av syrnede melkeprodukter med lavt fettinnhold - særlig yoghurt - har lavere risiko for å utvikle diabetes type 2 sammenliknet med personer som ikke spiste eller drakk slike produkter.

GLADE I YOGHURT: Nordmenn spiste i snitt 9 kg yoghurt hver i 2012, basert på innkjøpstall. Det har vært en vridning fra fete til magre melketyper over tid. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Det viser en britisk studie, publisert i tidsskriftet Diabetologia denne uka.

Den gunstige koblingen gjelder spesielt personer som spiser yoghurt - da senkes risikoen for å få diabetes type 2 med 28 prosent.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn