Ypperlige matviner får topp score

Côte-Rôtie er selve symbolet på fransk syrah. Det er bare rødvin som produseres og det er syrah som er enerådende.

DETTE ER SNADDER: - Prøv bare å steke noen kyllingklubber sammen med finhakket løk og gulrot, litt hvitvin og hvitløk, anbefaler Christopher Sjuve, matredaktør i Aller. Her er oppskriften: To kyllingklubber, en gulrot, en løk og smør til steking. Ha salt og pepper på kyllingen og vend den eventuelt i litt mel. Ha i stekepanna sammen med finhakket løk og gulrot som er delt i fire på langs. (Ha gjerne i litt hvitløk og en skvett hvitvin). Stek på medium lav varme til kyllingen er gyllen. Foto: Lisbeth Michelsen
DETTE ER SNADDER: - Prøv bare å steke noen kyllingklubber sammen med finhakket løk og gulrot, litt hvitvin og hvitløk, anbefaler Christopher Sjuve, matredaktør i Aller. Her er oppskriften: To kyllingklubber, en gulrot, en løk og smør til steking. Ha salt og pepper på kyllingen og vend den eventuelt i litt mel. Ha i stekepanna sammen med finhakket løk og gulrot som er delt i fire på langs. (Ha gjerne i litt hvitløk og en skvett hvitvin). Stek på medium lav varme til kyllingen er gyllen. Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Publisert

Côte-Rôtie 2018

Helt nord i Rhônedalen finner vi denne lille kommunen som lager store viner som frambringer selve essensen av syrahdruen. Vinene er blant verdens mest berømte og har en helt egen karakter som få andre vinområder kan vise til.

Côte-Rôtie befinner seg i den nordlige delen av Rhône dalen i det sørlige Frankrike.

Det er bare rødvin som produseres og det er syrah som er enerådende (det er lov til å bruke opptil 10 % av den grønne druen viognier i tillegg), i motsetning til druemylderet i den sørlige delen av Rhône.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer