DETTE ER SNADDER: - Prøv bare å steke noen kyllingklubber sammen med finhakket løk og gulrot, litt hvitvin og hvitløk, anbefaler Christopher Sjuve, matredaktør i Aller. Her er oppskriften: To kyllingklubber, en gulrot, en løk og smør til steking. Ha salt og pepper på kyllingen og vend den eventuelt i litt mel. Ha i stekepanna sammen med finhakket løk og gulrot som er delt i fire på langs. (Ha gjerne i litt hvitløk og en skvett hvitvin). Stek på medium lav varme til kyllingen er gyllen. Foto: Lisbeth Michelsen
DETTE ER SNADDER: - Prøv bare å steke noen kyllingklubber sammen med finhakket løk og gulrot, litt hvitvin og hvitløk, anbefaler Christopher Sjuve, matredaktør i Aller. Her er oppskriften: To kyllingklubber, en gulrot, en løk og smør til steking. Ha salt og pepper på kyllingen og vend den eventuelt i litt mel. Ha i stekepanna sammen med finhakket løk og gulrot som er delt i fire på langs. (Ha gjerne i litt hvitløk og en skvett hvitvin). Stek på medium lav varme til kyllingen er gyllen. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Ypperlige matviner får topp score

Côte-Rôtie er selve symbolet på fransk syrah. Det er bare rødvin som produseres og det er syrah som er enerådende.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Côte-Rôtie 2018

Helt nord i Rhônedalen finner vi denne lille kommunen som lager store viner som frambringer selve essensen av syrahdruen. Vinene er blant verdens mest berømte og har en helt egen karakter som få andre vinområder kan vise til.

Côte-Rôtie befinner seg i den nordlige delen av Rhône dalen i det sørlige Frankrike.

Det er bare rødvin som produseres og det er syrah som er enerådende (det er lov til å bruke opptil 10 % av den grønne druen viognier i tillegg), i motsetning til druemylderet i den sørlige delen av Rhône.

Vinene er tydelig preget av sitt voksested og gir sammen med syrahdruens egenskaper en egenartet stil som skiller seg fra både nabokommuner og andre land.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn