Ypperlige matviner får topp score

Côte-Rôtie er selve symbolet på fransk syrah. Det er bare rødvin som produseres og det er syrah som er enerådende.

DETTE ER SNADDER: - Prøv bare å steke noen kyllingklubber sammen med finhakket løk og gulrot, litt hvitvin og hvitløk, anbefaler Christopher Sjuve, matredaktør i Aller. Her er oppskriften: To kyllingklubber, en gulrot, en løk og smør til steking. Ha salt og pepper på kyllingen og vend den eventuelt i litt mel. Ha i stekepanna sammen med finhakket løk og gulrot som er delt i fire på langs. (Ha gjerne i litt hvitløk og en skvett hvitvin). Stek på medium lav varme til kyllingen er gyllen. Foto: Lisbeth Michelsen
DETTE ER SNADDER: - Prøv bare å steke noen kyllingklubber sammen med finhakket løk og gulrot, litt hvitvin og hvitløk, anbefaler Christopher Sjuve, matredaktør i Aller. Her er oppskriften: To kyllingklubber, en gulrot, en løk og smør til steking. Ha salt og pepper på kyllingen og vend den eventuelt i litt mel. Ha i stekepanna sammen med finhakket løk og gulrot som er delt i fire på langs. (Ha gjerne i litt hvitløk og en skvett hvitvin). Stek på medium lav varme til kyllingen er gyllen. Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Côte-Rôtie 2018

Helt nord i Rhônedalen finner vi denne lille kommunen som lager store viner som frambringer selve essensen av syrahdruen. Vinene er blant verdens mest berømte og har en helt egen karakter som få andre vinområder kan vise til.

Côte-Rôtie befinner seg i den nordlige delen av Rhône dalen i det sørlige Frankrike.

Det er bare rødvin som produseres og det er syrah som er enerådende (det er lov til å bruke opptil 10 % av den grønne druen viognier i tillegg), i motsetning til druemylderet i den sørlige delen av Rhône.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer