Zikafeber: Dette bør du vite

Nå er det fryktede zikaviruset kommet til Norge. Kan vi frykte utbrudd? Smitter det lett?

HJERNESKADE: Økningen i antall barn født med hjerneskaden mikrofali i Mellom-Amerika kan skyldes myggbåren zikavirus. Her er brasilianske Sophia fotografert mens hun var to måneder gammel. Foto: AP Photo/Felipe Dana
HJERNESKADE: Økningen i antall barn født med hjerneskaden mikrofali i Mellom-Amerika kan skyldes myggbåren zikavirus. Her er brasilianske Sophia fotografert mens hun var to måneder gammel. Foto: AP Photo/Felipe Dana Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har svaret på vanlige stilte spørsmål om zikavirus.

To personer i Norge har påvist den fryktede zika-virusinfeksjonen, fortalte Folkehelseinstituttet (FHI) på en pressekonferanse i går. Ingen av dem er gravide.

222 personer i Norge er testet for viruset så langt. I tillegg til de to smittede, er det påvist antistoffer hos ti personer. Av disse var fem gravide. Alle som har testet positivt for zikavirus har oppholdt seg i utbruddsområdene.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer