Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Alt om forbrukslån

Et forbrukslån er et usikret lån som vanligvis går til forbruk, derav navnet. Lånet kan brukes til hva du måtte ønske, enten det er å pusse opp, sende bilen på service, reise på ferie eller noe helt annet. Bare fantasien setter grenser, men husk at pengene skal betales tilbake.

Før du takker ja til et forbrukslån, bør du derfor være helt sikker på at du klarer å betale tilbake lånet ved siden av de vanlige utgiftene dine. Du får en oversikt over kostnader knyttet til lånet sammen med tilbudet.

Forbrukslån er et et lån uten sikkerhet. Du finner det billigste forbrukslånet ved å søke om lån hos flere banker

Lån med eller uten sikkerhet

At forbrukslån er uten sikkerhet betyr at du ikke trenger å tilby banken pant i bytte mot å låne pengene. Dersom du for eksempel søker om et boliglån, må du skrive under på en panteavtale som gir banken rett til å ta pant i eiendommen. Dette skjer bare ved mislighold av lånet, altså at låntakeren ikke betaler det han eller hun skylder.

Når lånet er uten sikkerhet, finnes det ingen slik panteavtale. Dermed tar banken eller långiveren på seg en større risiko, og for å gjøre opp for dette settes det en høyere risikopremie på lånet.

Dette er årsaken til at renten gjerne er høyere enn renten på boliglån. Til gjengjeld har lån uten sikkerhet en løpetid på opptil 5 år, mens et boliglån kan ha så mye som 30 års løpetid. Et refinansieringslån kan løpe i opptil 15 år.

Les mer: Alt om lån

Et forbrukslån er nyttig når…

Et forbrukslån kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du selv ønsker. Det er likevel en rekke formål som går igjen blant våre kunder:

 • Oppussing
 • Refinansiering
 • Uforutsette utgifter

Uforutsette behov

Ettersom banken ikke stiller krav til noen form for sikkerhet på lånet, blir forbrukslån ofte brukt til uventedebehov eller uforutsette utgifter. Skulle for eksempel kjøleskapet gå i stykker har man ikke tid til å vente med å kjøpe nytt. Har man ikke penger tilgjengelig på sparekontoen, blir løsningen for mange et lån uten sikkerhet.

Oppussing og renovering

Et forbrukslån kan komme godt med når man skal pusse opp, enten for å forbedre hjemmet for egen komfort og sikkerhet eller i forkant av et salg. En oppussing vil i de fleste tilfeller heve verdien på boligen, og ofte kan man betale ned lånet med overskuddet fra salget.

Har det oppstått vannskader og råteskader, er dette også viktig å få bukt med før situasjonen eventuelt forverrer seg. I slike tilfeller kan et lån uten sikkerhet gi deg den fleksible økonomien du trenger.

Refinansier gammel og dyr gjeld

Sist, men ikke minst kan du bruke et forbrukslån til å refinansiere gjelden din.

Dersom du har mange dyre smålån og annen gjeld eller har mistet oversikt over økonomien, kan et lån uten sikkerhet brukes til å samle disse lånene under ett lån. Slik vil du få lavere rente, og dermed også lavere månedskostnader og bedre økonomisk oversikt.

Dette bør du se etter i et forbrukslån

Når du skal finne frem til det beste lånetilbudet, er det ikke bare renten det er verdt å ta en titt på. Det er også en rekke andre faktorer som kan ha betydning for den totale sluttsummen. Derfor er det lurt å bruke litt tid på å undersøke markedet, slik at du finner et lånetilbud som passer deg og din økonomi.

Vi anbefaler at du ser på:

 • Renten
 • Gebyrene
 • Vilkår og betingelser
 • Nedbetalingstiden
 • Aktøren
 • Effektiv rente

Selv om mange automatisk går etter den laveste renten, er det ikke sikkert dette gir det billigste lånet totalt sett. Alle faktorene ovenfor er nemlig med på å regulere kostnaden opp eller ned. Et lån med lav rente kan ha dyre etablerings- og termingebyrer, mens et lån med høyere rente kan ha kostnadsfri etablering og lave gebyrer.

For å finne lånet med den laveste renten må du se på den effektive renten. Denne viser den nominelle renten, i tillegg til alle kostnader knyttet til lånet.

Få innvilget lån uten sikkerhet

Forskjellige långivere stiller litt ulike krav til låntakeren for å innvilge lånet. Det kan for eksempel dreie seg om:

 • Alder
 • Inntekt
 • Bosted

Nøyaktig hvilke krav banken eller långiveren stiller kan variere, og derfor er det så viktig å sammenligne ulike tilbydere. Du kan nemlig bli vurdert forskjellig avhengig av hvem som behandler søknaden din.

Er du bekymret for at du ikke skal få innvilget lånet kan du velge å søke sammen med en medlåntaker. Samlet vil dere være mer attraktive i bankens øyne, slik at dere har mulighet til å få bedre betingelser på lånet. Medlåntakeren kan for eksempel være partneren din, et familiemedlem eller en god venn.

Søk om forbrukslån på nett

Den teknologiske utviklingen har åpnet for mange smarte, digitale løsninger som gjør hverdagen enklere for folk flest. Med nettbaserte lån er det for eksempel mye lettere å få oversikt over hvilke tilbud som finnes på markedet.

Individuelle långivere kan noen ganger være mer fleksible enn store banker, og takket være internett har det aldri vært enklere å sammenligne ulike tilbydere. Det er viktig å sammenligne lån fordi renten kan variere fra bank til bank, og de fleste er naturlig nok ute etter det aller billigste lånet.

De fleste banker og långivere tilbyr elektroniske søknader på nett, hvor man logger inn med BankID. Det er derfor helt trygt å søke om forbrukslån på nett.

Søk via en finansagent

Finansagenter hjelper låntakere med å finne de beste tilbudene på lån. Kunden sender inn søknaden om lån uten sikkerhet via finansagentens hjemmeside, og søknaden blir sendt videre til finansagentens samarbeidspartnere. Disse er normalt sett et knippe store og små banker og långivere.

Fordelen er at bankene og långiverne må konkurrere om å få den samme kunden, i stedet for det motsatte. Dermed har kunden et bedre utgangspunkt for å få et godt tilbud. Det er finansagentens jobb å sammenligne alle tilbudene som kommer i retur og presentere det beste tilbudet for kunden.

I Norge er det kostnadsfritt for kunder å benytte seg av finansagenter. I tillegg er det uforpliktende å søke. Får du ikke et tilbud som er godt nok, er det derfor bare å si nei takk. Det er ingen ekstra kostnader forbundet med dette.

Sjekk lånekostnader med en lånekalkulator

For å sjekke hvor mye et lån kan komme til å koste deg, kan du benytte deg av en lånekalkulator. Velg ønsket nedbetalingstid og lånesum, så vil kalkulatoren gi deg en estimert oversikt over alle kostnader knyttet til lånet - både rente- og gebyrkostnader.

En lånekalkulator er et nyttig verktøy når du skal vurdere om du har mulighet til å betjene et lån. I tillegg gir det deg en pekepinn på hva du kan forvente deg før du sender inn en søknad. Vær imidlertid obs på at endelig rente kun gis ved et eventuelt lånetilbud, ettersom denne er individuell.

Søk forbrukslån via Axo Finans

Axo Finans er en finansagent som formidler lån, forbrukslån og refinansiering, og samarbeider med 21 av Skandinavias beste banker. Virksomheten er regulert av Finanstilsynet, noe som innebærer at Axo Finans har klare avtaler med bankene og alle lånetilbud er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for beste forsvarlig utlånspraksis.

Fordeler ved å søke via Axo Finans:

 • Konkurransedyktige lånetilbud
 • Lav rente
 • Rask søknadsprosess
 • Trygge rammer og gode vilkår

Når du sender inn en søknad via Axo Finans, blir denne sendt videre til samtlige av deres samarbeidspartnere. Så snart alle bankene har behandlet søknaden din, kommer Axo Finans tilbake til deg med det beste lånetilbudet. Slik sparer du både tid og penger.

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

SØK HER

Kriterier som må oppfylles

Du trenger ikke stille med sikkerhet eller egenkapital når søker lån hos Axo Finans, men for å få innvilget lånet må du oppfylle følgende kriterier:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må ha fylt 23 år

For å sikre at du er i stand til å betjene lånet, blir det tatt en kredittsjekk av deg. Denne danner grunnlaget for lånets størrelse og rente. Bankene foretar så en kredittvurdering av deg, og på bakgrunn av denne vil du bli tilbudt et personlig lånetilbud.

Send inn en uforpliktende søknad i dag

Har du vurdert alle finansieringsmuligheter og kommet frem til at et forbrukslån er ditt beste alternativ? Når du sender inn en lånesøknad hos Axo Finans, blir søknaden sendt videre til 20 banker samtidig. Dette er viktig for å sikre deg den beste renten, tilpasset deg og din økonomi.

Slik er du sikret et lånetilbud med gode vilkår. Lånetilbudet er uforpliktende og står åpent i 30 dager. Send inn en søknad i dag!

SØK HER

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg