Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Beste forbrukslån

Espen Flaa Nilsen

Bli en mester i å finne det beste forbrukslånet. Vi gir deg tipsene slik at du kan finne et lån som passer best mulig for akkurat deg.

Skal du søke om et lån uten sikkerhet er du sikkert ute etter å finne det beste forbrukslånet. Vi lærer deg hvordan du skal finne lavest effektive rente.

Når er forbrukslån et godt valg?

Det er egentlig ingen som ønsker å låne penger og sette seg i gjeld, men noen ganger kan det være den beste løsningen. Kanskje har du gjeld på kredittkortet med høy rente, og trenger å refinansiere til en lavere rente? Kanskje har du fått uforutsette utgifter som du ikke kan dekke med sparekontoen?

Skulle det for eksempel begynne å lekke fra taket må det repareres før det forårsaker mer skade enn det allerede har gjort. Da kan et forbrukslån være løsningen. De vanligste årsakene til at folk velger å søke om lån er:

Renten på forbrukslån er lavere enn kredittkort

Mange velger heller kredittkortet i slike tilfeller. Dette kan være fordi det er den mest åpenbare løsningen, eller fordi noen kredittselskaper tilbyr rentefri periode på overføringer og kjøp. Andre har fått øynene opp for forbrukslån.

Et forbrukslån har gjennomsnittelig lavere rente enn kredittkortet. Med et forbrukslån er du sikret en fast rente under lånets løpetid, og du får hele nedbetalingsplanen sammen med låneavtalen. Dette gjør forbrukslån forutsigbare og enkle å planlegge.

For å få beste forbrukslån bør du sammenligne lånetilbud.

Ulemper med et forbrukslån

Det finnes også noen ulemper med å velge forbrukslån, og da snakker vi først og fremst om kostnaden på lånet. Forbrukslån er det vi kaller lån uten sikkerhet, hvilket innebærer at banken ikke krever noen form for sikkerhet for at pengene skal betales tilbake. Bankens eneste garanti er låntakerens inntekt, og denne kan endre seg.

Forbrukslån er derfor et høyrisikolån i bankens øyne, og for å gjøre opp for dette setter banken en høyere rente på lånet. Enkelt forklart: Lån uten sikkerhet er mer kostbare enn lån med sikkerhet.

Fordeler med et forbrukslån

Søk forbrukslån her

Allikevel er det flere og flere som velger forbrukslån som finansieringsløsning. Hvorfor er det slik? Her er noen av fordelene med nettopp et forbrukslån:

Fri bruk

En av de største fordelene med å velge forbrukslån er at pengene kan brukes til hva du måtte ønske. Du trenger ikke å oppgi noen årsak til hvorfor du trenger penger, og står dermed fritt til å bruke pengene på det du vil.

Noen bruker forbrukslån for å dra på ferie, andre bruker det til å arrangere bryllup. Noen trenger penger til å betale regninger, andre ønsker fleksibel finansiering i forbindelse med oppussing og renovering.

Fleksibel låneform

Et forbrukslån er en fleksibel måte å låne penger på. Som følge av at det ikke kreves sikkerhet for å utbetale pengene, er saksbehandlingen minimal. Etter at alle papirene er underskrevet tar det kun et par virkedager før pengene står på konto.

En stor fordel med forbrukslån er derfor fleksibiliteten. Skulle du plutselig havne i en situasjon der du trenger penger raskt, kan forbrukslån være den beste løsningen. Finn beste forbrukslån for deg og få penger til det du trenger.

Forbrukslån er en forutsigbar måte å låne penger på, fordi du vet akkurat hvor mye du skal betale i måneden og hvor lang nedbetalingstiden er. Dermed kan du planlegge økonomien i lang tid.

I likhet med alle andre lån er et forbrukslån en stor økonomisk forpliktelse. Det krever en stabil livssituasjon og god økonomistyring med fast inntekt gjennom hele lånets løpetid. Hvis dette er på plass er det ingenting i veien for å ta opp forbrukslån.

Les mer: Forbrukslån

Beste tilbudet på usikrede lån

Har du bestemt deg for at forbrukslån er den best mulige løsningen for din situasjon? Da er du sikkert interessert i å finne beste forbrukslån på markedet. Flere banker og långivere tilbyr lån uten sikkerhet, og hvis du er ny i gamet kan det virke som en overveldende oppgave å finne det beste tilbudet.

Lån hos ulike banker kan ha svært forskjellige vilkår. Noen har lave renter og høye gebyrer, mens andre har høye renter og lave gebyrer. Hvordan skal man vite hva som er billigst? Den eneste måten å finne det beste forbrukslånet på er ved å søke hos flere forskjellige banker og utlånere, og deretter sammenligne lånetilbudene som kommer i retur.

Slik finner du det beste forbrukslån

Send uforpliktende lånesøknader til 10-15 ulike banker og långivere. Dette koster deg ingenting annet enn tid. Når tilbudene kommer i retur sammenligner du følgende:

 • Innfridd lånesum: Fikk du innvilget hele beløpet du søkte om?
 • Nedbetalingstid: Fikk du den nedbetalingstiden du ønsket?
 • Rentesats: Hvem har lavest nominell rente?
 • Effektiv rente: Denne inkluderer både nominell rente samt gebyrer og andre kostnader. Långiveren med lavest effektive rente bør være en god kandidat.
 • Fleksibilitet: Er det rom for fleksibilitet i nedbetalingen, som betalingsfri utsettelse eller rentefri periode?

Når du har svarene på alle disse spørsmålene er det en smal sak å velge det beste forbrukslånet. Det krever at du er grundig og bruker tid, men besparelsen vil være verdt det når du skal betale ned lånet.

Finn beste forbrukslån med en finansagent

Du kan også søke forbrukslån via en finansagent, og for de aller fleste forbrukere er dette den enkleste og beste løsningen. Finansagenter er finansielle aktører som samarbeider med flere ulike banker og sammenligner lån blant disse for deg som kunde Med mindre du allerede er økonom, går det raskere å bruke en finansagent enn å gjøre jobben på egen hånd. Et annet alternativ er å søke lån via en finansagent. Disse samarbeider med flere banker og sammenligner lå

I Norge har ikke finansagenter lov til å ta betalt fra kundene sine, noe som betyr at det er helt gratis å benytte seg av slike tjenester. Finansagenten tjener bare penger hvis søknaden resulterer i en avtale om lån - da er det den aktuelle långiveren som betaler provisjon til finansagenten.

I tillegg til dette er det uforpliktende å søke om lån via en finansagent. Slik fungerer det:

 • Kunden sender inn en elektronisk lånesøknad med BankID
 • Finansagenten videresender søknaden til et knippe banker og långivere
 • Långiverne vurderer søknaden og sender sine tilbud i retur
 • Finansagenten sammenligner tilbudene som kommer i retur
 • Til slutt får kunden presentert det aller beste tilbudet

Beste forbrukslån

Finansagenten sammenligner med andre ord lån slik at du skal få beste forbrukslån. Du får presentert det beste tilbudet individuelt tilpasset din økonomiske situasjon, og bestemmer selv om tilbudet er godt nok. Dermed risikerer du ikke å betale for mye for et forbrukslån.

Finn beste forbrukslån i dag!

Spørsmål og svar:

 • Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere

SØK HER
 • Hvilken rente kan jeg få på lånet?

Alle søknader behandles individuelt, det betyr at vi ikke kan si hva renten på lånet er før banken har behandlet søknaden din. For å få en pekepinn kan du benytte deg av en lånekalkulator. Denne gir deg en estimert oversikt over alle kostnadene knyttet til lånet.

Axo Finans tilbyr lån med en effektiv rente fra 7,9%.

 • Hva er smålån?

Et smålån er også et lån uten sikkerhet, på samme måte som forbrukslån. Forskjellen er i hovedsak størrelsen. Det finnes ingen spesifikk definisjon på hva størrelsen er, men ofte omtaler vi alt under 50 000 kroner som smålån. Nedbetalingstiden er ofte kort og renten er som regel høyere enn på forbrukslån.

 • Hvem er Axo Finans?

Axo Finans er en finansagent som formidler lån, forbrukslån og refinansiering på vegne av sine samarbeidspartnere. I dag samarbeider Axo Finans med 20 av Skandinavias beste og mest annerkjente banker slik at du skal få beste forbrukslån.

Fordeler ved å benytte Axo Finans:

 • Konkurransedyktige lånetilbud
 • Lav rente
 • Rask søknadsprosess
 • Trygge rammer og gode vilkår

Virksomheten er regulert av Finanstilsynet, noe som innebærer at Axo Finans har klare avtaler med bankene og alle lånetilbud er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Det betyr at de ikke har anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn sine samarbeidspartnere. Som kunde betyr det at tjenesten er gratis.

 • Hvorfor er tjenesten gratis?

Axo Finans er en finansagent som formidler lån på vegne av banken. Til tross for at en finansagent først og fremst jobber for banken, er tjenesten også til stor fordel for deg som låntaker. Ved å sammenligne lån blant sine samarbeidsbanker får du det beste forbrukslånet blant flere banker. Ettersom finansagenten samarbeider med bankene, får de kommisjon fra banken som eventuelt innfrir et lån.

 • Hvordan søker jeg?

Å søke gjennom Axo Finans er enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å sende inn en søknad på Axo Finans’ hjemmesider. Så snart Axo Finans mottar søknaden, blir denne sendt videre til samtlige av Axo Finans’ samarbeidsbanker. Du som kunde får tilud om beste forbrukslån i retur. Dersom du takker ja til et lånetilbud, går kundeforholdet videre til banken.

 • Hva kan lånet brukes til?

Et lån uten sikkerhet kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du ønsker. Det er likevel noen områder som går igjen: De fleste søker lån for å dekke uforutsette utgifter, oppussing eller refinansiering.

 • Hvor mye kan jeg låne?

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

 • Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

Axo Finans tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

Hvilke kriterier må oppfylles?

Du trenger ikke stille med sikkerhet eller egenkapital når søker via Axo Finans, men for å få innvilget lånet må du oppfylle følgende kriterier:

-Ha fylt 23 år

-Ha en registrert liknet inntekt

-Ingen aktive inkassosaker

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg