Motta et tilbud på lån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Bankene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 22 banker

heart
10,112 søknader forrige måned
clock
Du får svar innen kort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Billån - Sammenlign og finn det beste tilbudet

Christoffer Liven

Søk om billån og få søknaden vurdert av flere banker. Du får tilbud om det billigste lånet innen kort tid. Det er mye å tenke på når man skal kjøpe bil. Skal den være ny eller brukt? Trenger du billån til hele eller deler av kjøpet? Noen velger et billån med pant i bilen, mens andre finansierer kjøpet med sparepenger. Les videre for å få noen gode råd når du trenger billån.

Når du trenger et billån har du to valg: Billån med pant i bilen eller lån uten sikkerhet, for eksempel et forbrukslån

Har du behov for et lån til bil? De aller fleste som skal kjøpe bil trenger et lån, uansett om det er ny eller brukt bil. Les videre for å lære om ulike måter å finansiere bilkjøpet på.

Kjøpe ny eller brukt bil?

Mange er usikre på om de skal velge ny eller brukt bil, spesielt hvis det er første gang man kjøper bil. Noen velger brukt på grunn av prisen, men det er også andre gode grunner til å velge brukt. Samtidig trenger det ikke være så mye dyrere å kjøpe ny bil, spesielt i Norge. Vi går igjennom noen av fordelene og ulempene.

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Ny bil

Det dyreste man kan gjøre er å kjøpe en ny bil og selge den igjen etter et par år. Planlegger du derimot å beholde den i 6-7 år, er ikke prisforskjellen mellom nybil og bruktbil veldig stor. Bilens beste økonomiske leveår er fra 30.000 til 75.000 kilometer. I denne perioden er gjerne verkstedkostnadene lave og verdifallet har stabilisert seg.

Fordelene med å velge ny bil er at du får en stabil og trygg bil med gode kjøreegenskaper. Du slipper (mest sannsynlig) ubehagelige overraskelser og høye verkstedregninger, og får det siste innen sikkerhet og drift.

Brukt bil

Førstegangskjøpere velger typisk en bil som er brukt. De nyeste bruktbilen man får tak i er gjerne tre år gamle, og har tidligere blitt leaset ut. Dette er et godt økonomisk valg. Verdifallet er størst i bilens to-tre første år, og etter det har du fortsatt en relativt ny bil som både er sikker og god å bruke.

Du kan fint velge en bil som er eldre enn dette også, men husk å se på kilometerstanden. Etter 75.000 kilometer begynner ofte verkstedkostnadene å øke, og etter 100.000 kilometer øker de kanskje enda mer. En bil som har gått langt kan derfor bli dyrere i drift enn du hadde planlagt.

Huskeliste når du skal kjøpe bil

En bil er ofte et praktisk medlem av familien og helt uunnværlig for at hverdagen skal gå rundt, men billig er det ikke. Derfor er det mange ting du bør tenke over før du bestemmer deg for hvilken bil du skal kjøpe. Her er noen nyttige punkter å tenke gjennom:

  • Hvor mange som skal bruke bilen
  • Hva som skal fraktes
  • Hvor langt du skal kjøre
  • Hvor ofte du skal kjøre
  • Om den skal være elektrisk eller bensindrevet

En elbil kan koste mer enn en bensinbil i innkjøp, men dette sparer du vanligvis inn i reduserte driftskostnader. Når du sammenligner prisen for en bensinbil og elbil, må du derfor regne ut den totale kostnaden og ikke bare hva bilen koster deg ved innkjøp.

Andre ting du bør tenke på:

Bruksområde og behov

Hvor mange er dere i familien og hva skal du bruke bilen til? Trenger du en SUV for hele familien eller er du ute etter en liten bybil med lavt utslipp og som er billig i drift?

Tenk over hvilke behov du har i dag og eventuelt i fremtiden.

Motortype og utslipp

I dag finnes det flere motortyper. El-bil står nå for litt over 50% av nybilsalget i Norge mens ladbar hybrid står for litt over 20%. Biler med denne motortypen har en del fordeler gjennom lavere avgifter og mange banker tilbyr i tillegg «grønt billån» som gir deg en lavere rente.

Test av biler

Det finnes mange ulike bilmodeller der ute så det kan være vanskelig å velge riktig bil for deg. Det kan lønne seg å lese ulike biltester for å sammenligne og finne det merke og modellen som passer best for deg.

Pris

Pris vil alltid være en avgjørende faktor for bilkjøp. Dette kan være avgjørende for valg av bilmerke eller om man velger å kjøpe ny eller brukt bil.

Gjennom våre samarbeidspartnere vil du få flere tilbud fra flere banker som sikrer at du får et gunstig billån basert på din økonomiske situasjon.

Kjøper du el-bil kan du få bedre betingelser hos noen banker

Spørsmål og svar rundt billån

Hva er finansieringsbevis?

Et finansieringsbevis eller lånebevis er en bekreftelse fra banken at du har finansieringen i orden. Dette gir deg fleksibilitet hvis du er litt usikker på hvilken vil du skal kjøpe og ønsker fleksibilitet til å ta en rask avgjørelse. Når du kjøper bil vil lånebeviset gjøres om til lån på den summen du har lånt.

Kan jeg låne mer enn bilen koster?

Nei, de fleste banker tilbyr kun maksimalt 100% av salgsprisen.

Hva betyr det at en bil har heftelser?

Heftelser betyr at selger har gjeld på bilen. Når du tar opp billån vil bankene sørge for at gjelden blir slettet og at selger får det som blir igjen. Kjøper du bilen gjennom oppsparte midler eller gjennom å øke boliglånet er det viktig at du forsikre deg om at selger betaler det han skylder. Du kan sjekke om bilen har noen heftelser i Brønnøysundregisteret

Hva er rentenivået på et billån?

Rentenivået fastsettes individuelt og baseres på en rekke ulike faktorer. Rentenivået er som regel noe lavere enn lån uten sikkerhet som forbrukslån fordi banken tar sikkerhet eller pant i bilen din. Renten er normalt sett høyere enn på boliglån. Det vil alltid lønne seg å sammenligne billån fra flere aktører samtidig for å sikre at du får den beste renten. Husk at du alltid må se på den effektive renten når du sammenligner billån.

Hva er effektiv rente?

Effektiv rente er hva du betaler totalt for lånet og inkluderer etableringsgebyr og termingebyr.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente.

Hva er grønt billån?

Grønt billån er noe flere banker tilbyr kunder som tar et klimavennlig valg når de kjøper bil. Bankene gir da bedre betingelser på lånet.

Et grønt billån er nok aktuelt for mange i dag, da litt over 50% av nybilsalget i Norge er el-biler.

Vurderer eller skal du kjøpe el-bil bør du snakke med banken om et grønt billån.

Billån eller lån uten sikkerhet?

Et billån er et lån med salgspant i bilen. Det gjør at lånet er mindre risikofylt for banken som låner ut penger, fordi de uansett vil få tilbake beløpet på en eller annen måte.

Den største fordelen med å velge billån med sikkerhet, er at renten blir lavere. Samtidig avhenger renten av hvor mye du har i egenkapital.

Ikke alle ønsker et lån med pant i bilen. Årsaken kan være at du ikke har egenkapitalen som banken krever, eller at du skal kjøpe bruktbil av lavere verdi enn banken er interessert i å finansiere. Har du ikke spart opp pengene du trenger, kan det bli aktuelt å søke om et forbrukslån.

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Sammenlign og finn de beste og billigste billånet. Det er uforpliktende å søke.

Vi sammenligner disse 22 bankene for deg