Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Billig forbrukslån

Espen Flaa Nilsen

Et billig forbrukslån betyr et lån med lav rente og gode vilkår. Ved å sammenligne flere tilbud kan du være sikker på at du får et godt lån.

Et billig forbrukslån innebærer et lån uten sikkerhet med lav rente og gode vilkår.

Slik finner du et billig forbrukslån

Et lånetilbud er individuelt, og varierer fra bank til bank. Derfor bør du alltid sammenligne flere lånetilbud før du signerer en låneavtale.

Det er flere faktorer som avgjør hva som er det billigste forbrukslånet:

 • Rente
 • Vilkår
 • Betingelser
 • Nedbetalingstid
 • Aktør

Ønsker du å se hvor mye et lån koster totalt? Da bør du bruke en lånekalkulator. Denne gir deg en estimert oversikt over månedskostnaden, og gjør det både enkelt å vurdere lån opp mot hverandre og ikke minst vurdere om du har råd til å ta på deg lånet.

Lånerenter

Renten på lån varierer bank til bank, og er også individuell for deg som søker. Det betyr at du kan få tilbudt ulike renter hos ulike långivere.

Husk at det er den effektive renten som forteller deg hva totalkostnadene på lånet blir. Mens den nominelle renten kun viser grunnrenten på lånet, inkluderer den effektive renten også alle gebyrer knyttet til lånet. Er du på utkikk etter et billig forbrukslån er det altså den effektive renten du skal utgangspunkt i.

Gebyrer

Som nevnt over er det ikke bare renten som avgjør hva totalkostnaden på lånet blir. I likhet med renten, har også de ulike bankene egne gebyrer knyttet til lånet. Dette kan blant annet være etablerings- og termingebyrer. Gebyrene er inkludert i den effektive renten.

Vilkår og betingelser

Når man leter etter et billig forbrukslån, må man også undersøke vilkår og betingelser knyttet til lånet. Disse står oppgitt på den aktuelle bankens hjemmesider. Det er viktig at du er klar over hva du signerer på før du inngår en låneavtale.

Nedbetalingstid

En annen faktor som kan ha mye å si for totalkostnaden på lånet er nedbetalingstiden. Normalt tilbys forbrukslån med en nedbetalingstid på 1-15 år, men ettersom lån uten sikkerhet kommer med høyere renter enn lån med sikkerhet bør du velge et lån med kort nedbetalingstid.

I tillegg bør du se etter et lån med fleksibel nedbetalingstid. En fleksibel nedbetalingsplan betyr at du har mulighet til å betale et større månedsbeløp eller hele lånebeløpet i sin helhet - uten ekstra kostnader.

SØK HER

Hvor mye kan jeg få i lån uten sikkerhet?

Når det gjelder lån uten sikkerhet, skal långivere følge Finanstilsynets krav til utlånspraksis. I følge de nye reglene skal ikke låntakers totale gjeld overstige fem ganger inntekt. Andre krav som stilles:

 • Nedbetalingstid skal maksimalt være fem år på forbrukslån
 • Låntaker må tåle en renteøkning på fem prosent på all gjeld

Utover dette er det egentlig ikke et tak på hvor mye man kan få i lån uten sikkerhet, men de fleste långivere har allikevel et maksbeløp. Dette er vanligvis på 5-600.000 kroner.

Slik beregnes din låneevne

Hvor mye du kan få i lån er avhengig av en rekke faktorer. På den ene siden må långiverne forholde seg til det gjeldende lovverket i Norge - på den annen side gjøres det en rekke interne vurderinger av hver enkelt søknad. Dette kalles kredittvurdering, og baseres blant annet på din inntekt, gjeld, betjeningsevne og egenkapital.

Har du en negativ betalingshistorikk med anmerkninger og inkassosaker, kan dette påvirke kredittvurderingen din negativt. Har du derimot høy inntekt, eiendeler og en medlåntaker, vurderes du som en kunde med lav risiko. Da kan du få tilbud om et større lån med lavere rente.

Dette kan du gjøre selv

Ettersom det er så mange faktorer som påvirker lånebeløp og rente, er det mye du kan gjøre for å påvirke lånebeløpet selv. Du kan for eksempel:

 • Rydde opp i økonomiske forhold som påvirker kredittvurderingen negativt
 • Søke om lån sammen med en medlåntaker

Rydde opp i økonomiske forhold

Dersom du allerede har mye usikret smågjeld, bør du undersøke muligheten for å refinansiere. Dette innebærer at man tar opp en nytt lån for å innfri de gamle lånene, og deretter bare får ett lån å forholde seg til.

Har du flere mindre lån som kan samles i ett stort lån, er det spesielt gunstig å refinansiere. Da vil du bare få én faktura hver måned, én nedbetalingsplan og kun ett sett med gebyrer. En vellykket refinansiering betyr at man får lavere månedskostnader og en bedre oversikt over faste utgifter.

Søk lån med en medlåntaker

De fleste banker lar deg søke lån med en medlåntaker. Dette øker normalt sjansene for at lånet blir innvilget, ettersom dere er to om lånet. Å søke lån med en medlåntaker er også en fin måte å sikre seg et billig forbrukslån på. Medlåntaker kan være for eksempel være ektefelle eller et familiemedlem.

Sammenlign lånetilbud for å finne et billig forbrukslån

En låntaker skal gjennom mange vurderinger før lånet kan innvilges, og ulike långivere er ikke nødvendigvis samstemte om hvilke faktorer som veier tyngst. Du kan derfor ende opp med vidt forskjellige tilbud hos ulike långivere.

Med andre ord: Er du ute etter å finne et billig forbrukslån med den beste renten, må du sammenligne forskjellige banker og långivere:

 • Velg ut 10-15 ulike långivere og send inn uforpliktende søknader hos samtlige

 • Når lånetilbudene kommer i retur må du undersøke følgende:

  • Fikk du innfridd hele lånesummen som du søkte om?
  • Hvor lang er nedbetalingstiden?
  • Hva er den nominelle og effektive renten?
  • Har nedbetalingsplanen rom for fleksibilitet, som betalingsfri utsettelse?

En låneagent sammenligner lån for deg

Du kan enten sammenligne forbrukslån på egenhånd eller gå via en låneagent. Sistnevnte er både enklere og raskere, da du slipper å gjøre jobben selv. Ikke minst vil du mest sannsynlig få et bedre og billigere lån.

Hos låneagenten fyller man bare ut én søknad, som videresendes til et antall banker og långivere. Låneagenten undersøker flere typer lån hos forskjellige tilbydere, og presenterer deretter det beste tilbudet for kunden.

I Norge er det gratis for kunder å bruke tjenestene til en låneagent, og tilbudet man mottar er helt uforpliktende.

SØK HER

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg