Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Bankene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 22 banker

heart
9,810 søknader forrige måned
clock
Du får svar innen kort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Billigste forbrukslån: Sammenlign billig forbrukslån!

Christoffer Liven

Finn det billigste forbrukslånet blant forskjellige banker og långivere. Send en uforpliktende søknad om lån uten sikkerhet for å se hvor mye du kan få i lån.

Sammenlign forbrukslån hos en finansagent

Søk gjennom en finansagent som sammenligner en rekke ulike banker for å finne billigste forbrukslån. Du trenger bare sende inn én søknad, og sparer dermed mye tid på å kontakte hver eneste bank. Det er gratis og uforpliktende å bruke en slik sammenligningstjeneste, og det sikrer at du får tilbud fra flere banker samtidig.

Bankene vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og går så langt de kan for å gi et godt tilbud. Derfor vil du få et bedre tilbud og billigste forbrukslånet gjennom en finansagent, enn hva du hadde oppnådd på egenhånd.

Et forbrukslån er en fleksibelt låneform, fordi du ikke trenger å gi banken noen form for sikkerhet for å få lånet. Dermed kan pengene brukes til det du vil. I tillegg kan lånet nedbetales raskere enn planlagt uten at det er ekstra kostnader forbundet med dette.

Det betyr at du kan låne så mye som du antar at du trenger, og deretter betale tilbake den summen du ikke bruker.

Sammenlign flere tilbydere og finn billigste forbrukslån

Hva bør du huske på når du skal ta opp forbrukslån:

☑️Hvor mye ønsker du å låne?

☑️Hva skal du bruke pengene til? Skal du samle dyre smålån i ett rimeligere lån eller har det oppstått noen uforutsette utgifter eller er det noe du ønsker å kjøpe deg nå?

☑️Ikke glem at alt skal betales tilbake, dette inkluderer alt av renter og gebyrer.

☑️Ved et større lån får du en lavere effektiv rente, det kan derfor lønne seg å ta opp et større forbrukslån for å samle mindre lån i ett og samme lån.

☑️Det er forskjell på nominell og effektiv rente –Den effektive renten inkluderer alle kostnader.

☑️Søk hos flere banker, da er det lettere å sammenligne hva forbrukslån vil koste og velge det rimeligste alternativet.

☑️Tenk over hvor lang tilbakebetalingstid du ønsker. Kort nedbetalingstid gir et rimeligere forbrukslån.

Slik finner du et billig forbrukslån

Et lånetilbud er individuelt, og varierer fra bank til bank. Derfor bør du alltid sammenligne flere lånetilbud før du signerer en låneavtale.

Ser du etter et billig forbrukslån? Det er flere faktorer som avgjør hva som er det billigste lånet:

☑️Rente

☑️Vilkår

☑️Betingelser

☑️Nedbetalingstid

☑️Aktør

Ønsker du å se hvor mye et lån koster totalt? Da bør du bruke en lånekalkulator. Denne gir deg en estimert oversikt over månedskostnaden, og gjør det både enkelt å vurdere lån opp mot hverandre og ikke minst vurdere om du har råd til å ta på deg lånet.

Lånerenter

Renten på lån varierer bank til bank, og er også individuell for deg som søker. Det betyr at du kan få tilbudt ulike renter hos ulike långivere.

Husk at det er den effektive renten som forteller deg hva totalkostnadene på lånet blir. Mens den nominelle renten kun viser grunnrenten på lånet, inkluderer den effektive renten også alle gebyrer knyttet til lånet. Er du på utkikk etter et billigste forbrukslånet er det altså den effektive renten du skal utgangspunkt i.

Gebyrer

Som nevnt over er det ikke bare renten som avgjør hva totalkostnaden på lånet blir. I likhet med renten, har også de ulike bankene egne gebyrer knyttet til lånet. Dette kan blant annet være etablerings- og termingebyrer. Gebyrene er inkludert i den effektive renten.

Vilkår og betingelser

For å finne billigste forbrukslån, må man også undersøke vilkår og betingelser knyttet til lånet. Disse står oppgitt på den aktuelle bankens hjemmesider. Det er viktig at du er klar over hva du signerer på før du inngår en låneavtale.

Nedbetalingstid

En annen faktor som kan ha mye å si for totalkostnaden på lånet er nedbetalingstiden. Normalt tilbys forbrukslån med en nedbetalingstid på 1-15 år, men ettersom lån uten sikkerhet kommer med høyere renter enn lån med sikkerhet bør du velge et lån med kort nedbetalingstid.

I tillegg bør du se etter et lån med fleksibel nedbetalingstid. En fleksibel nedbetalingsplan betyr at du har mulighet til å betale et større månedsbeløp eller hele lånebeløpet i sin helhet - uten ekstra kostnader.

Hva er forskjellen på et lån med og uten sikkerhet?

At forbrukslånet er uten sikkerhet betyr at banken ikke tar salgspant i eiendelene dine. Dette skiller et forbrukslån fra for eksempel et boliglån, hvor boligen står som sikkerhet på lånet. Uten denne sikkerheten har ikke banken noen garanti for at pengene blir betalt tilbake, og derfor setter de en høyere rente på lånet. Dette er årsaken til at forbrukslån er dyrere enn boliglån.

Samtidig har forbrukslånet en mye kortere nedbetalingstid enn boliglånet. Med boliglån kan man få en nedbetalingstid på opptil 30 år, noe som betyr at renten også løper i svært mange år. Med et forbrukslån får man maksimalt fem års nedbetalingstid, hvilket betyr at rentene løper vesentlig kortere.

Et forbrukslån trenger altså ikke være så dyrt som mange tror, men du bør heller ikke betale mer enn nødvendig. Derfor setter mange seg som mål å finne det billigste og beste forbrukslånet. Dette kan en finansagent bistå med, deres interesse er å finne et godt lån for deg for deg.

Hvor mye kan jeg få i lån uten sikkerhet?

Når det gjelder lån uten sikkerhet, skal långivere følge Finanstilsynets krav til utlånspraksis. I følge de nye reglene skal ikke låntakers totale gjeld overstige fem ganger inntekt. Andre krav som stilles:

☑️Nedbetalingstid skal maksimalt være fem år på forbrukslån

☑️Låntaker må tåle en renteøkning på fem prosent på all gjeld

Utover dette er det egentlig ikke et tak på hvor mye man kan få i lån uten sikkerhet, men de fleste långivere har allikevel et maksbeløp. Dette er vanligvis på 5-600.000 kroner.

Hvordan blir søknaden behandlet?

Alle bankene mottar den samme søknaden, men behandler den på litt ulike grunnlag. Derfor kan du ende opp med å få helt forskjellige tilbud fra bank til bank. Noen av forholdene som kan avgjøre hva slags rente og hvilke vilkår du får, er:

☑️Dine eiendeler og gjeld

☑️Din betalingsevne

☑️Demografiske faktorer som alder og bosted

I tillegg til dette spiller bankens interne retningslinjer en rolle i vurderingen, samt styringsrenten fra Norges Bank og den økonomiske situasjonen i landet for øvrig. Det er mye som skal vurderes i løpet av kort tid, og bankene er ikke alltid enige om hvor stor risiko du utgjør som kunde. Derfor er det viktig å sammenligne flere ulike banker og långivere for å finne beste og billigste forbrukslån.

Dersom banken mener at det er høy risiko for å få pengene sine tilbake, gir de deg en høyere rente og strengere vilkår. Er du derimot en kunde med god betalingsevne og lav risiko, vil du få en lavere rente og mer fleksible vilkår.

Har du en negativ betalingshistorikk med anmerkninger og inkassosaker, kan dette påvirke kredittvurderingen din negativt. Har du derimot høy inntekt, eiendeler og en medlåntaker, vurderes du som en kunde med lav risiko. Da kan du få tilbud om et større lån med lavere rente.

Dette kan du gjøre selv

Ettersom det er så mange faktorer som påvirker lånebeløp og rente, er det mye du kan gjøre for å påvirke lånebeløpet selv. Du kan for eksempel:

 • Rydde opp i økonomiske forhold som påvirker kredittvurderingen negativt
 • Søke om lån sammen med en medlåntaker

Rydde opp i økonomiske forhold

Dersom du allerede har mye usikret smågjeld, bør du undersøke muligheten for å refinansiere. Dette innebærer at man tar opp en nytt lån for å innfri de gamle lånene, og deretter bare får ett lån å forholde seg til.

Har du flere mindre lån som kan samles i ett stort lån, er det spesielt gunstig å refinansiere. Da vil du bare få én faktura hver måned, én nedbetalingsplan og kun ett sett med gebyrer. En vellykket refinansiering betyr at man får lavere månedskostnader og en bedre oversikt over faste utgifter.

Søk lån med en medlåntaker

De fleste banker lar deg søke lån med en medlåntaker. Dette øker normalt sjansene for at lånet blir innvilget, ettersom dere er to om lånet. Å søke lån med en medlåntaker er også en fin måte å sikre seg et forbrukslån på. Medlåntaker kan være for eksempel være ektefelle eller et familiemedlem.

Fordeler med å ta opp et forbrukslån

Det er egentlig ingen som ønsker å låne penger og sette seg i gjeld, men noen ganger kan det være den beste løsningen. Kanskje har du gjeld på kredittkortet med høy rente, og trenger å refinansiere til en lavere rente? Kanskje har du fått uforutsette utgifter som du ikke kan dekke med sparekontoen? Det kan være flere årsaker til at man velger å søke om forbrukslån.

Skulle det for eksempel begynne å lekke fra taket må det repareres før det forårsaker mer skade enn det allerede har gjort. Da kan et forbrukslån være løsningen. De vanligste årsakene til at folk velger å søke om lån er:

 • Uforutsette utgifter
 • Oppussing eller renovering
 • Refinansiering av forbruksgjeld
 • Kjøp av bil og båt
 • Reise og ferie
 • Egenkapital til kjøp av bolig
 • Generelt forbruk
 • Investeringer
 • Studier
 • Bryllup

Har du flere forbrukslån kan refinansiering være et godt alternativ. Da kan du samle flere forbrukslån i ett nytt lån med en lavere rente og gebyrer.

Renten på forbrukslån er lavere enn kredittkort

Mange velger heller kredittkortet i slike tilfeller. Dette kan være fordi det er den mest åpenbare løsningen, eller fordi noen kredittselskaper tilbyr rentefri periode på overføringer og kjøp. Andre har fått øynene opp for forbrukslån.

Et forbrukslån har gjennomsnittelig lavere rente enn kredittkortet. Med et forbrukslån er du sikret en fast rente under lånets løpetid, og du får hele nedbetalingsplanen sammen med låneavtalen. Dette gjør forbrukslån forutsigbare og enkle å planlegge.

For å få beste forbrukslån bør du sammenligne lånetilbud.

Fri bruk

En av de største fordelene med å velge forbrukslån er at pengene kan brukes til hva du måtte ønske. Du trenger ikke å oppgi noen årsak til hvorfor du trenger penger, og står dermed fritt til å bruke pengene på det du vil.

Noen bruker forbrukslån for å dra på ferie, andre bruker det til å arrangere bryllup. Noen trenger penger til å betale regninger, andre ønsker fleksibel finansiering i forbindelse med oppussing og renovering.

Fleksibel låneform

Et forbrukslån er en fleksibel måte å låne penger på. Som følge av at det ikke kreves sikkerhet for å utbetale pengene, er saksbehandlingen minimal. Etter at alle papirene er underskrevet tar det kun et par virkedager før pengene står på konto.

En stor fordel med forbrukslån er derfor fleksibiliteten. Skulle du plutselig havne i en situasjon der du trenger penger raskt, kan forbrukslån være den beste løsningen. Finn beste forbrukslån for deg og få penger til det du trenger.

God økonomistyring

Forbrukslån er en forutsigbar måte å låne penger på, fordi du vet akkurat hvor mye du skal betale i måneden og hvor lang nedbetalingstiden er. Dermed kan du planlegge økonomien i lang tid.

Du bør alltid se på effektiv rente når du vurdere ulike tilbud på forbrukslån

Ulemper med å ta opp et forbrukslån

Det er også forhold som taler imot forbrukslån. Den største ulempen er at det er et kostbart lån sammenlignet med boliglån. Desto viktigere er det da å gjøre en god sammenligning og finne det beste av flere ulike banker som tilbyr lån, slik at man finner det billigste forbrukslånet.

Bør du velge kredittkort eller forbrukslån når uforutsette utgifter oppstår?

Når uforutsette utgifter oppstår, tyr mange til kredittkortet. Ikke alle er klar over at kredittgjeld er mye dyrere enn forbruksgjeld. Den vanligste renten (typetallet) på kredittkort i Norge er 21,96%, men hos våre samarbeidspartnere kan du få forbrukslån med en rente fra 6,9% til 19,9%. Er du ute etter et billig lån, bør du derfor ikke velge kredittkortet.

Med forbrukslån får du en forutsigbar nedbetalingsplan med faste terminbeløp, slik at du har bedre kontroll over økonomien. Dette er en god grunn til å velge forbrukslån over kredittkortet.

Når du ikke har tid til å spare penger, da kan forbrukslån være et alternativ

En annen vanlig årsak til at forbrukere velger forbrukslån er at de trenger å betale for noe, men ikke har tid eller anledning til å spare nok penger. Dette er ganske vanlig i forbindelse med renovering og oppussingsprosjekter. Det er vanskelig å beregne hvor mye slike prosjekter kommer til å koste på forhånd, og det er lurt å ha en økonomisk buffer slik at man slipper å sette prosjektet på pause.

Tror du at forbrukslån kan være løsningen som passer for deg? Da kan en finansagent hjelpe deg å når du skal søke om forbrukslån. Du trenger bare å sende inn én søknad, så slipper du å lure på om du gikk glipp av et godt tilbud.

Det er uforpliktende og gratis å søke forbrukslån, og søknaden din blir behandlet av opptil flere banker. Dette sikrer at du får et det beste forbrukslånet tilpasset din situasjon.

Søk forbrukslån her

Forbrukslån uten sikkerhet - spørsmål og svar

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån hvor banken ikke stiller krav til sikkerhet, i motsetning til et lån med sikkerhet - som boliglån og billån. Det betyr at du kan bruke pengene til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke tar pant i bil eller bolig, må de ta sikkerhet for lånet på en annen måte. Derfor er renten på lån uten sikkerhet høyere. Privatlån går også under navnet lån uten sikkerhet.

Hvor mye kan jeg låne?

Dette varierer litt men hos de fleste bankene kan du låne fra 10 000 opptil 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvilken rente får jeg på låne?

Hvilken rente du ender opp med avhenger av din økonomiske situasjon og betalingsevne. Når du sender en lånesøknad til en finansagent, sendes denne til samtlige samarbeidsbanker som gjør hver sin kredittvurdering av deg. Endelig rente baseres på denne. For å kunne sammenligne er det best å få tilbud fra flere banker for å sikre at du får det beste forbrukslånet.

Hva er nominell og effektiv rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet og bestemmes av banken. Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. For å finne et billig forbrukslån må du se på den effektive renten - det er nemlig denne som forteller deg hva totalkostnaden på lånet blir.

Når får jeg svar på søknaden min?

Så snart du har sendt inn en lånesøknad sendes denne videre til samarbeidsbankene. Når alle bankene har behandlet søknaden din, får du det beste lånetilbudet.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente. Med andre ord jobber en finansagent for å skaffe deg et billig forbrukslån.

Sammenlign lånetilbud for å finne det beste og billigste forbrukslånet

På Dagbladet gir vi deg en fin oversikt over ulike tilbydere av forbrukslån

En låntaker skal gjennom mange vurderinger før lånet kan innvilges, og ulike långivere er ikke nødvendigvis samstemte om hvilke faktorer som veier tyngst. Du kan derfor ende opp med vidt forskjellige tilbud hos ulike långivere.

Med andre ord: Er du ute etter å finne et billig forbrukslån med den beste renten, må du sammenligne forskjellige banker og långivere:

🔎Velg ut 10-15 ulike långivere og send inn uforpliktende søknader hos samtlige

🔎Når lånetilbudene kommer i retur må du undersøke følgende:

🔎Fikk du innfridd hele lånesummen som du søkte om?

🔎Hvor lang er nedbetalingstiden? Og hva er ønsket nedbetalingstid?

🔎Hva er den nominelle og effektive renten?

🔎Har nedbetalingsplanen rom for fleksibilitet, som betalingsfri utsettelse?

En låneagent sammenligner lån for deg

Du kan enten sammenligne forbrukslån på egenhånd eller gå via en låneagent. Sistnevnte er både enklere og raskere, da du slipper å gjøre jobben selv. Ikke minst vil du mest sannsynlig sikre deg det beste forbrukslån gjennom at du får tilbud fra flere banker. En låneagent jobber med flere banker som tilbyr forbrukslån og har dermed en god oversikt over markedet.

Hos låneagenten fyller man bare ut én søknad, som videresendes til et antall banker og långivere. Låneagenten undersøker flere typer lån hos forskjellige tilbydere, og presenterer deretter et billig forbrukslån og det beste tilbudet for kunden.

Deres jobb er å finne det beste lånet for deg og sikre at du får det beste tilbud på forbrukslån.

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Sammenlign og finn billigste forbrukslån på denne siden. Det er uforpliktende å søke.

Oppdatert: 10/01-2020: 2:36 PM

Vi sammenligner disse 22 bankene for deg