Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Ferielån

Espen Flaa Nilsen

De fleste nordmenn elsker å dra på ferie og kose seg litt ekstra, men ofte koster det mye penger. Noen velger å finansiere ferien ved å ta opp et lån.

Skal du på ferie og trenger penger? Da kan et ferielån være en løsning

Fordeler med å ta opp et forbrukslån til ferie

I likhet med alle andre lån, er lån uten sikkerhet en stor økonomisk forpliktelse som krever en stabil livssituasjon og god økonomi med fast inntekt gjennom hele lånets løpetid. Når dette er på plass kan forbrukslån være en god måte å finansiere ferien på.

Den største fordelen med å velge forbrukslån, er at pengene kan brukes til hva som helst, uansett om du skal reise på ferie, arrangere bryllup, betale regninger eller pusse opp. Det er ingen krav om å oppgi hva pengene skal brukes på, og derfor helt opp til deg å bestemme. Du kan realisere drømmeferien hvis det er det du ønsker.

I tillegg har forbrukslån en svært rask behandlingsprosess, spesielt sammenlignet med et boliglån. Ved å søke via et elektronisk søknadsskjema og signere med BankID, kan du forvente pengene på konto i løpet av et par dager.

Søk ferielån her

Ulemper med et forbrukslån

Et forbrukslån er også knyttet til noen ulemper. Det er viktig å ha kontroll på at du kan betale tilbake lånet ved siden av de vanlige regningene dine. Sammenlignet med et boliglån er lån uten sikkerhet en dyr løsning, men i noen tilfeller kan det allikevel være den beste måten å låne penger på.

Fordi det er et lån uten sikkerhet, er det også et lån med høy risiko. Banken krever ikke pant i bolig eller personlige eiendeler, og inntekten din blir derfor stående som den eneste sikkerheten på lånet. Av den grunn har lån uten sikkerhet høyere rente enn lån med sikkerhet.

Renten på lån uten sikkerhet kan svinge mye fra långiver til långiver. Derfor er det alltid lurt å sammenligne ulike tilbydere før du søker lån, forutsatt at du er ute etter den laveste renten naturligvis.

Les mer: Lån penger

Dette må du vite om renter

Som låntaker får du presentert to forskjellige rentesatser:

 • Nominell rente
 • Effektiv rente

Det er rentene som angir hvor mye lånet koster. Den nominelle renten er lånets grunnkostnad, og styres av markedspris samt långivers retningslinjer. I tillegg styres den av Den Norske Banks styringsrente.

Effektiv rente inkluderer nominell rente og alle andre gebyrer og avgifter som er knyttet til lånet. For å finne ut av hva lånet faktisk kommer til å koste, er det derfor den effektive renten du skal se på.

Sammenligne lån og renter

Dersom du har bestemt deg for å ta opp et ferielån, er du sikkert ute etter å få den laveste renten som det er mulig å få.

Tilbud på lån og renter varierer mye fra långiver til långiver. For å finne det beste lånet er det derfor nødvendig å gjøre en sammenligning av ulike långivere og banker. Dette er ikke vanskelig, men det kan ta lang tid. Slik gjør du det:

 • Velg ut 10-15 ulike långivere og send inn uforpliktende søknader hos samtlige
 • Når du mottar tilbud må du undersøke følgende:
  • Fikk du innfridd hele lånesummen som du søkte om?
  • Hvor lang er nedbetalingstiden?
  • Hva er den nominelle og effektive renten?
  • Har nedbetalingsplanen rom for fleksibilitet, som betalingsfri utsettelse?

Eller bruk en låneagent

Du kan også ta kontakt med en låneagent for å få hjelp til å sammenligne lån uten sikkerhet. Dette går vanligvis mye raskere enn å gjøre det selv, og det er helt uforpliktende. I Norge er det også gratis å benytte seg av låneagenter, så det koster ingenting å la noen andre gjøre jobben med å sammenligne renter og lån.

Låneagenten sammenligner kun banker som kan tilby deg de aller beste vilkårene, og arbeider for at du skal få en lavere rente. Dermed slipper du å betale mer enn du må for et lån til ferie.

Søk ferielån her

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg