Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Forbrukslånkalkulator

Espen Flaa Nilsen

En forbrukslånkalkulator gir deg oversikt over hvor mye du kan forvente å betale i måneden, og er et unikt verktøy som viser deg det beste tilbudet for deg. Bruk kalkulatoren for å sammenligne lån, og for å se hvor mye du kan spare. Er du usikker på om forbrukslån er et lån for deg? Les videre for å lære mer!

En forbrukslånkalkulator gir deg oversikt over hvor mye du kan forvente å betale i måneden, og hvor mye du kan spare.

Bruk en forbrukslånkalkulator for å få en estimert oversikt over månedlige lånekostnader.

Hvordan fungerer forbrukslånkalkulatoren? Skal du søke om forbrukslån, men er usikker på hva du kan forvente å betale i måneden, kan en lånekalkulator gi deg et prisoverslag. Det betyr at kalkulatoren gir deg eksempler på hva lånet kan koste deg, men ikke nødvendigvis eksakt beløp.

Som oftest kan du stille kalkulatoren inn etter:

  • Lånebeløp
  • Ønsket nedbetalingstid

Hva lånet faktisk kommer til å koste kan man ikke si noe om før du har mottatt et lånetilbud, da alle lånesøknader vurderes individuelt av banken eller långiveren.

Hvordan bestemmes den individuelle renten?

Den individuelle renten er den samme som den nominelle renten, og bestemmes av banken eller långiveren. Når du søker om å ta opp et forbrukslån, vil banken eller långiveren blant annet se på:

  • Din økonomiske situasjon
  • Alder
  • Betalingshistorikk
  • Personlige opplysninger

Dersom banken eller långiveren finner ut at det innebærer en lav risiko å innvilge et lån til deg, vil du få tilbud om en lav rente. Dersom det innebærer en middels eller høy risiko, vil du få en høyere rente. Dette er grunnen til at man ikke kan si noe om hva lånet koster før du har mottatt et lånetilbud.

LÅN UTEN SIKKERHET

Hva er effektiv rente?

Har du noen gang lagt merke til at lånetilbudet kommer med to ulike renter? Den nominelle renten har vi allerede pratet om - men tilbudet kommer også med en effektiv rente. Dette er den renten som inkluderer grunnrenten, eller den individuelle renten, med alle lånets kostnader.

Lånekostnadene kan være fakturagebyr, månedsgebyr, renters-renter, også videre. Den effektive renten forteller deg med andre ord hva lånet faktisk kommer til å koste.

Skal du sjekke månedlige kostnader med en forbrukslånkalkulator er det derfor viktig at du passer på at den beregner kostnadene ut fra den effektive renten.

Hvordan finne det beste forbrukslånet?

Du kan finne det beste forbrukslånet for deg ved å undersøke lånemarkedet. Undersøk for eksempel selv ved hjelp av en forbrukslånkalkulator for å se hvor mye du faktisk kan spare.

For å finne det beste lånetilbudet bør du vurdere faktorer som rente og totale kostnader, og du bør sammenligne flere tilbud fra forskjellige banker og långivere. Dette kan du for eksempel gjøre gjennom en låneformidlingstjeneste, som en finansagent.

Sammenlign tilbud fra flere banker

Du kan spare tusenlapper på å sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere samtidig. Ved å søke forbrukslån gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans, vil søknaden din videresendes til flere lånetilbydere samtidig.

Axo Finans tilbyr en helt trygg, uforpliktende og kostnadsfri sammenligningstjeneste der du kan finne det beste lånetilbudet for deg. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en elektronisk lånesøknad. Axo Finans ordner resten.

Axo Finans tilbyr også en lånekalkulator der du kan se hvor mye du kan spare i måneden. Velg ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, og sjekk hvor mye du kan spare i måneden. Du kan også teste ut ulike rentenivåer for å få en mest mulig realistisk oversikt over hva du kan forvente deg.

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg