Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Bankene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 22 banker

heart
10,112 søknader forrige måned
clock
Du får svar innen kort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Hva er forbrukslån?

Espen Flaa Nilsen

Lurer du på hva et forbrukslån er? Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet og kan brukes til det du selv ønsker.

Et forbrukslån er et lån der du ikke trenger å stille med sikkerhet. Lånet kan brukes til det du selv ønsker

En av fordelene med å velge forbrukslån er at pengene kan brukes på det du ønsker. Dermed får du økonomisk frihet når du trenger det - for eksempel når du skal pusse opp hjemme eller reise på ferie.

Gjennom våre samarbeidspartnere kan du søke forbrukslån hos flere banker med én lånesøknad. Lån opptil 600 000 kroner uten sikkerhet.

Hva er forbrukslån?

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille med sikkerhet i bolig eller bil, og lånet kan brukes til det du selv ønsker.

De fleste som er interessert i et forbrukslån lurer på hvor de kan få den beste renten. I samarbeid med finansagenten Axo Finans kan du få hjelp til akkurat dette. Det beste av alt? Det er både gratis og uforpliktende å bruke sammenligningstjenestene til Axo Finans.

Slik finner du den beste renten

Renten på forbrukslån varierer mye mellom banker. Årsaken til dette er at renten ikke er bestemt på forhånd. Den blir beregnet i hvert enkelt tilfelle basert på opplysninger om den som søker lån, som for eksempel inntekt, gjeld, eiendeler og antall barn i husstanden.

Alle banker og långivere gjør disse beregningene litt ulikt. Noen legger mer vekt på inntekt, andre legger større vekt på konkurransen i markedet. Derfor kan du ende opp med helt ulik rente avhengig av hvilken bank du søker lån hos, og hvem som ender opp med å behandle søknaden din.

Løsningen er egentlig veldig enkel: Søk lån uten sikkerhet hos flere banker og långivere, og sammenlign tilbudene som kommer i retur. Her kommer finansagenten Axo Finans inn i bildet.

Motta de beste tilbudene

En finansagent tar jobben med å sammenligne tilbud på lån på vegne av lånekunder. Slik fungerer det:

  • Søk om forbrukslån gjennom en av linkene på toppen av denne siden
  • Låneagenten videresender søknaden til opptil flere långivere
  • Långiverne leverer sine beste tilbud i retur
  • Låneagenten sammenligner tilbudene og presenterer det beste tilbudet for deg

Det er mange fordeler med å søke via en låneagent i stedet for å gjøre jobben selv. For det første går hele prosessen mye raskere, i tillegg får du profesjonell hjelp til å velge det beste tilbudet. Dermed slipper du risikoen med å velge et lån som var dyrere enn nødvendig.

Den største fordelen er at alle bankene som samarbeider med låneagentene vet at de konkurrerer med hverandre om å få den samme kunden. Derfor strekker de seg litt lenger for å gi et godt tilbud. Du vil derfor motta et bedre tilbud via en låneagent enn ved å søke på egenhånd.

Dette kan forbrukslån brukes til

En ting er å vite hva et forbrukslån er og hvordan det fungerer. Men hva kan du bruke det til? Poenget med et forbrukslån er at pengene kan brukes til det du vil. Det er derfor en effektiv måte å låne penger på, som kan gi deg den økonomiske friheten du trenger for en periode.

Med lån uten sikkerhet kan du få innvilget en nedbetalingsperiode på så mye som fem år. På den måten kan nedbetalingen tilpasses slik at den passer din økonomi best mulig.

Ettersom forbrukslån er såpass fleksibelt, brukes pengene til mange forskjellige formål. Dette er imidlertid noen av de vanligste formålene:

  • Renovering og oppussing
  • Uforutsette utgifter
  • Refinansiering

Renovering og oppussing

Vi har alle vært der: Du er godt i gang med oppussingen og plutselig løp kostnadene fra deg. Oppussing er dyrt, og det er ofte vanskelig å beregne kostnaden ved prosjektstart fordi det er så mange utgifter som kommer til underveis. Hvis du ikke ønsker å leve i et evig oppussingsprosjekt, kan forbrukslån være løsningen.

Med et forbrukslån kan du bruke pengene på det du selv ønsker. Det som blir til overs, kan betales tilbake med det samme. Dermed slipper du å stå igjen med et lån som var større enn det du egentlig trengte.

Uforutsette utgifter

Det er nokså vanlig å bruke forbrukslån til å betale uforutsette utgifter og regninger. Hva gjør du for eksempel hvis bilen må på verksted samtidig som vaskemaskinen slutter å fungere? Kanskje du også må betale en tannlegeregning i samme periode?

Det er bedre å velge forbrukslån enn kredittkort i slike situasjoner, fordi forbrukslån har lavest rente. Du får en forutsigbar nedbetalingsplan med faste terminbeløp hver måned og rom for fleksibilitet hvis du trenger det. Dermed slipper du en kredittkortregning som løper fra deg.

Refinansiering

Et annet formål som er vanlig er refinansiering av gjeld. Dette er aktuelt når du allerede har brukt kredittkortet eller handlet på avbetaling. Refinansiering betyr at man tar opp et forbrukslån som brukes til å nedbetale gjelden, altså at man erstatter lån med et nytt lån.

Dette lønner seg fordi refinansieringslånet har en lavere rente enn slike former for dyre smålån. Har du for eksempel 150 000 kroner i gjeld på kredittkortet, kan du spare over 30 000 kroner på å refinansiere til et lån uten sikkerhet. Den vanligste renten (typetallet) på kredittkort i Norge er 21,96%. Gjennom låneagenten Axo Finans kan du få en rente fra 7,9% til 19,90%, og dermed spare penger som ellers ville ha gått til å betale renter.

Med refinansiering kan du få en nedbetalingstid på opptil 15 år. Dette er en god løsning for deg som vil redusere de månedlige rentekostnadene og som vil ha lengre tid på å betale ned gjelden.

Hva er forbrukslån - spørsmål og svar

Hva er forbrukslån?

Med et forbrukslån trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere.

Hva er smålån?

Et smålån er et lån uten sikkerhet, men gjerne av mindre størrelse. Det finnes ingen spesifikk definisjon på hva størrelsen er, men ofte omtaler vi alt under 50 000 kroner som smålån. Nedbetalingstiden er ofte kort og renten er som regel høyere enn på forbrukslån.

Hva er en finansagen?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente.

Hvor mye kan jeg låne?

Dette varierer litt fra bank til bank, men hos de fleste kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

De fleste bankene tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du velger. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

Få de beste tilbudene på lån uten sikkerhet

Send inn en søknad i dag, og motta de aller beste tilbudene fra bankene. Søknaden er helt uforpliktende og det er gratis å bruke tjenestene.

Syns du ikke tilbudet var godt nok? Da er det bare å takke nei.

Låneagenter får nemlig bare betalt hvis søknaden ender med en avtale mellom deg og banken om å låne penger. Dét er din beste garanti for at låneagenten finner et forbrukslån som du er fornøyd med.

Nå som du vet hva et forbrukslån er, kan du sende inn en uforpliktende søknad til en låneagent. Motta det beste tilbudet fra flere banker!

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

SØK HER

Vi sammenligner disse 22 bankene for deg