Motta et tilbud på lån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Kredittlån

Christoffer Liven

Et kredittlån er ment å gi midlertidig finansiering. Søk lån via Axo Finans i dag og få søknaden behandlet av opptil 20 banker.

Når man får et kredittlån, betyr det at man får innvilget en kredittramme som man selv kan bestemme over. Du kan bruke så mye du trenger av denne lånesummen. Det finnes flere ulike former for kredittlån. Slike låneformer er ment for å gi kunden økonomiske midler når et midlertidig behov for finansiering oppstår.

Med et kredittlån får du innvilget en bestemt kredittrente som du selv bestemmer over.

Hva er et kredittlån?

Det kan være nyttig å ha kreditt når man er usikker på behovet for finansiering. Dette kan for eksempel skje i forbindelse med oppussingsprosjekter hvor man ikke helt vet hva sluttsummen blir, eller på ferie hvor det er greit å ha en ekstra buffer til uforutsette utgifter.

Eksempler på kredittlån er rammelån, kredittkortkonto og handlekonto. Disse lånene gir deg en sum penger som kan brukes til et bestemt eller ubestemt formål, og du betaler renter av de pengene du har brukt. Deretter betaler du tilbake lånet i fradrag.

Låne penger med best mulig rente

Et alternativ til kredittlån er lån uten sikkerhet. Et lån uten sikkerhet kan også brukes til det du ønsker, men har som regel langt lavere rente enn kredittlån.

Søk lån via låneagenten Axo Finans for å få søknaden behandlet av flere banker. Du mottar det beste tilbudet i retur. Det er uforpliktende og gratis å søke lån via Axo Finans.

Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

Forbrukslån eller kredittlån?

Mange lurer på om de skal velge forbrukslån eller kredittlån, og ikke alle forstår hva som er forskjellen. Det er ikke så rart - forbrukslån og kredittlån har nemlig flere likheter:

  • Begge er lån uten sikkerhet
  • Pengene kan brukes til hva man vil

Det er også noen vesentlige ulikheter som gjør at det ene er et bedre valg enn det andre - avhengig av situasjon. Noen viktige ulikheter er:

  • Kredittlån er gjerne mindre lån
  • Kredittlån har høyere renter
  • Forbrukslån nedbetales i faste terminbeløp, mens kreditten betales tilbake fritt - så lenge man betaler minstebeløpet hver termin

H3: Fordeler og ulemper

Skal du kun gjøre et lite innkjøp og vet at du kan betale tilbake gjelden neste lønning, er kredittlån det beste valget. Skal du derimot gjøre et større innkjøp og trenger lenger tid på å betale tilbake, bør du velge forbrukslån. Da får du en forutsigbar nedbetalingsplan med faste terminbeløp, og slipper å risikere å betale renter i det uendelige.

Høyere rente på kredittkort

Det er en kjent sak at kredittkort har høye renter. Den vanligste renten (typetallet) på kredittkort i Norge er 21,96%, mens gjennom en låneagent som Axo Finans kan du få forbrukslån med rente fra 7,9% til 19,9%. I tillegg er det gratis og uforpliktende å søke.

Har du allerede brukt kredittkortet, kan du spare mye penger på å refinansiere kreditter og annen gjeld - det vil si å flytte gjelden fra kredittkortet til et forbrukslån. Har du 150 000 kroner i kredittgjeld, kan du spare så mye som 30 000 kroner med renteeksempelet over.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

Dette er et lån uten sikkerhet

Både kredittlån og forbrukslån er lån uten sikkerhet, men hva betyr egentlig det? At lånet er usikret innebærer at banken ikke krever noen sikkerhet for å utbetale pengene. Det skiller seg derfor fra et boliglån, hvor banken krever sikkerhet i boligen for å innvilge lånet.

Rente

Et lån uten sikkerhet er derfor smidigere for låntakeren, men innebærer en større risiko for banken. Hvordan skal utlåneren være sikker på at pengene blir betalt tilbake? For å gjøre opp for usikkerhetsmomentet, setter banken en høyere rente på lånet. Dette er årsaken til at lån uten sikkerhet har høyere renter enn lån med sikkerhet.

Nedbetalingstid

Samtidig har forbrukslån uten sikkerhet kortere nedbetalingstid enn boliglån, maks fem år i Norge. Boliglånet kan ha så lang nedbetalingstid som 30 år. Det vil si at renten løper mye lengre, og da er det ikke nødvendigvis så stor forskjell på den totale rentekostnaden. I noen tilfeller er det derfor mer økonomisk å velge et forbrukslån, fremfor å øke boliglånet.

Hva brukes lån uten sikkerhet til?

Ettersom du ikke trenger å tilby sikkerhet til utlåneren, trenger du heller ikke oppgi hva du skal bruke pengene på. Det er vanlig å bruke lån uten sikkerhet til følgende formål:

  • Oppussing og renovering
  • Betale uforutsette utgifter
  • Refinansiere lån og kreditter

Enkelte skader på bygg og eiendeler kan man leve med. Du kan for eksempel vente til neste lønning før du reparerer en ripe i lakken, erstatter den gamle sofaen eller kjøper en ny kaffetrakter.

Andre skader kan ikke vente. Dersom bilen må på service og du er helt avhengig av å kjøre til jobb, kan et lån uten sikkerhet bli løsningen. Andre har opplevd at det plutselig begynner å lekke fra rørene på badet. Slike skader kan potensielt medføre enda større ødeleggelser på boligen, og derfor kan man heller ikke vente med å ringe rørleggeren.

Ta opp lån via Axo Finans

Axo Finans er låneagenten som hjelper deg å finne laveste rente når du trenger et lån uten sikkerhet. Du trenger bare å sende inn én søknad om å låne penger, og søknaden din blir behandlet av opptil 20 banker samtidig. Dermed sparer du tid på å kontakte hver enkelt bank og sammenligne tilbudene som kommer i retur.

Axo Finans presenterer det beste tilbudet for deg innen kort tid. Det er altså ikke Axo Finans som utsteder lånet - de fungerer kun som et bindeledd mellom deg og bankene. Dersom du takker ja til tilbudet, vil kundeforholdet gå videre til den banken som vant deg som kunde.

SØK HER

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg