Motta et tilbud på lån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Hva er egentlig et lån?

Lån defineres gjerne som en bindende økonomisk avtale mellom to parter, og i banksammenheng er dette en avtale mellom kunde og bank. Her vil banken kreve betaling for lånet i form av renter og gebyrer.

Renten du blir tilbudt blir vurdert individuelt av banken, og dette er grunnen til at du får ulike tilbud dersom du søker hos flere banker. Gebyrene er som oftest faste satser banken har.

Den individuelle renten kalles nominell rente, og legger du denne sammen med alle lånets kostnader, finner du den effektive renten.

Hvilke finansieringsmuligheter har jeg?

Lån kan i utgangspunktet skilles mellom lån med og uten sikkerhet.

I utgangspunktet skiller man mellom to typer lån: med og uten sikkerhet. Sistnevnte er tradisjonelle lånetyper som boliglån og billån, hvor du stiller med egenkapital som sikkerhet og/eller pant i bolig eller andre formuesgjenstander.

I utgangspunktet skiller man mellom to typer lån: med og uten sikkerhet. Sistnevnte er tradisjonelle lånetyper som boliglån og billån, hvor du stiller med egenkapital som sikkerhet og/eller pant i bolig eller andre formuesgjenstander.

Dersom man har behov for finansiering uten sikkerhet, har man i utgangspunktet tre valg:

 • Annuitetslån
 • Serielån
 • Rammelån

Alle disse er kategorisert som mindre lån, som regel tilknyttet forbruk. Hvilket du velger kan være avgjørende for totalkostnaden. En grundig undersøkelse av flere banker og ulike finansieringsalternativer er derfor viktig for å finne det beste tilbudet.

Kredittkort og kreditter

Mange velger å bruke et kredittkort for å dekke uforutsette eller nødvendige utgifter i hverdagen. Fordelen med et kredittkort er at du får en rentefri periode, gjerne på 4-6 uker, og betaler du innen denne tiden vil det ikke påløpe ekstra renter på kredittkortet.

Ulempen derimot er at rentene vokser raskt etter at den rentefrie perioden er over. Du har heller ingen nedbetalingsplan å forholde deg til, noe som kan øke risikoen for å glemme en innbetaling. Et forbrukslån vil altså gi deg en mer forutsigbar nedbetalingsplan.

Smålån uten sikkerhet

Et smålån er et lån uten sikkerhet, på samme måte som et forbrukslån. Forskjellen er at smålån er mindre av størrelse. På grunn av den enkle tilgangen og lave krav til kredittopplysninger, har smålån også en høyere rente. Et forbrukslån vil derfor totalt sett være mindre kostbart enn et smålån. Har du manges smålån kan det lønne seg å samle smålån i et refinansieringslån.

Les mer: Refinansier smålån

Ulike typer lån

Det finnes mange ulike typer lån, men de vanligste typene er:

 • Annuitetslån
 • Serielån
 • Rammelån

Den vanligste typen er annuitetslån, og er også den typen som passer folk flest. Med et annuitetslån får du et forutsigbart månedsbeløp gjennom hele løpetiden som er enkelt å forholde seg til.

Med serielån får du et varierende terminbeløp, som er høyere i starten av nedbetalingsperioden og blir lavere etterhvert som du betaler ned lånet. Det er rentedelen som er variabel, mens avdraget forblir det samme gjennom hele perioden.

Rammelån kan for mange bety større økonomisk frihet. Et rammelån fungerer på mange måter som et kredittkort, der du alltid har mulighet til å ta ut igjen det du har betalt inn. Du bestemmer med andre ord selv hvor mye av rammen du ønsker å bruke, og betaler kun renter på det du bruker. Denne formen passer for deg som har god økonomisk oversikt.

Annuitetslån er vanligst

Du vil som oftest kun få tilbud om annuitetslån, da dette er det mest forutsigbare alternativet og det de fleste foretrekker. De andre lånetypene egner seg best til boliglån, men kunden må også ha god økonomisk oversikt for å få serielån eller rammelån innvilget.

Kan jeg få lån?

Lån og hvor mye du kan låne beror på flere faktorer som alder, betalingsanmerkninger, inntekt og gjeld.

For å få søknaden godkjent må du alltid oppfylle visse krav. Dette kan være krav som:

 • Alder
 • Ingen betalingsanmerkninger
 • Inntekt
 • Gjeld

I Norge har vi retningslinjer som sier at man ikke kan låne mer enn fem ganger sin egen inntekt minus gjeld.Dette betyr at dersom du allerede har en del gjeld i forhold til inntekt, vil det være vanskeligere å få lån. Men her er det banken som vurderer søknaden individuelt.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Hva bør du tenke på før du søker?

Vurderer du å ta opp et forbrukslån, bør du tenke på hvordan du skal disponere lånet og hvorfor du behøver det. Noen ganger er det mer lønnsomt å spare opp nok penger på egenhånd dersom du har tid og mulighet til dette.

I tillegg bør du finne det tilbudet som passer deg og dine behov best. Et godt tips er å undersøke markedet nøye - du kan nemlig spare mye penger på å finne det riktige lånet.

Hvordan finne det beste lånet?

For å finne det beste tilbudet kan det være lurt å sammenligne forbrukslån via en finansagent, slik som vår samarbeidspartner Axo Finans. En finansagent videresender din søknad til flere banker samtidig, og deretter presenterer de det beste tilbudet for deg.

Dette er et helt kostnadsfritt og uforpliktende tilbud. Tjenesten er helt trygg å bruke, og Axo Finans reguleres av retningslinjene til Finanstilsynet.

SØK LÅN

Spørsmål og svar

Hva er lån uten sikkerhet?

Med et lån uten sikkerhet trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Dersom du skal sammenligne lånetilbud, er det denne renten du bør se på.

Hva er smålån?

Et smålån er et lån uten sikkerhet, men gjerne av mindre størrelse. Det finnes ingen spesifikk definisjon på hva størrelsen er, men ofte omtaler vi alt under 50 000 kroner som smålån. Nedbetalingstiden er ofte kort og renten er som regel høyere enn på forbrukslån.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente.

Hva kan lånet brukes til?

Et lån uten sikkerhet kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du ønsker. Det er likevel noen områder som går igjen: De fleste søker lån uten sikkerhet for å dekke uforutsette utgifter, oppussing eller refinansiering.

Hvor mye kan jeg låne?

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

Axo Finans tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

Hvilke kriterier må oppfylles?

Du trenger ikke stille med sikkerhet eller egenkapital når søker via Axo Finans, men for å få innvilget lånet må du oppfylle følgende kriterier:

 • Ha fylt 23 år
 • Ha en registrert liknet inntekt
 • Ingen aktive inkassosaker
SØK HER

Her finner du flere nyttige lenker:

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg