Motta et tilbud på lån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Bankene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 22 banker

heart
10,112 søknader forrige måned
clock
Du får svar innen kort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Sammenlign - Lån med sikkerhet i bolig

Christoffer Liven

Lån med sikkerhet i bolig passer for deg som har fast eiendom som bolig, hus eller hytte som man banken kan ta som sikkerhet.

På denne siden kan du sammenligne banker og lånegivere som tilbyr lån med sikkerhet i fast eiendom. Du kan finansiere opptil 85% av boligens verdi eller kjøpesummen. Det finnes lånegivere som tilbyd lån med betalingsanmerkninger hvis du kan stille sikkerhet i bolig.

Fordelen med å refinansiere usikrede lån i et lån med sikkerhet, er at du får en mye lavere rente. Da sparer du penger som ellers ville ha gått til å betale rentekostnader.

Hva er lån med sikkerhet og hvordan får man det? Vi svarer deg på alt du lurer på slik at du er best mulig forberedt når du skal ta opp et lån.

På Dagbladet kan du sammenligne ulike tilbydere av lån med sikkerhet

Lån penger med sikkerhet

Har du mulighet til å stille med sikkerhet, er det en stor fordel når du skal låne penger. Ikke bare har du bedre sjanser for å få innvilget lån, du har også gode muligheter for å få en lavere rente.

Mange banker tilbyr lån med sikkerhet i egen bolig, annen fast eiendom, bil eller en annen formuesgjenstand. Eier du gjenstander av høy verdi, kan du derfor stille disse som sikkerhet for å få bedre betingelser på lånet. Banken tar da pant i disse verdiene, og kan selge dem for å løse ut kontanter i tilfelle du som låntaker skulle misligholde lånet.

Har du ikke mulighet til å stille med sikkerhet? Det er heldigvis ingen hindring for å låne penger. Les mer om lån uten sikkerhet her.

Refinansiering kan forbedre din økonomiske situasjon

Et lån med sikkerhet brukes ofte til å refinansiere forbruksgjeld. Det kan for eksempel være forbrukslån eller kredittkort, eller at du har handlet varer på avbetaling. Slike låneavtaler har normalt sett høyere renter og gebyrer enn lån med sikkerhet.

Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån som brukes til å nedbetale de gamle lånene. På den måten samler man alle tidligere gjeldsavtaler i et nytt og større lån. Du blir altså ikke kvitt gjelden din, men du kan få senket rentene og kvitte deg med doble gebyrer. Man kan si at refinansiering handler om å erstatte gjeld med ny gjeld.

Spare penger ved å refinansiere

Refinansiering gjøres for å spare penger ved å redusere rente- og gebyrutgifter. Hvis det ikke er noen penger å spare, er det heller ingen vits i å refinansiere.

Refinansiering er et økonomisk grep som kan føre til store besparelser. De fleste banker er nemlig villige til å gi en lavere rente, jo høyere lånebeløpet er. Det vil derfor alltid lønne seg å ha et stort lån fremfor mange små.

Selv om du bare har ett lån, kan refinansiering fortsatt lønne seg. Får du en lavere rente på refinansieringslånet enn du har hatt tidligere, vil de månedlige utgiftene bli mindre. Pengene du får til overs kan for eksempel brukes til:

 • Å betale ned lånet raskere
 • Starte en sparekonto
 • Kjøpe noe du trenger eller har lyst på

Stiller du sikkerhet i boligen er du mer attraktiv når du søker om lån

Med lån med sikkerhet i bolig stiller du sterkene når du søker lån

Sikkerhet gjør deg til en mer attraktiv lånekunde i bankens øyne. Hvis du har mulighet til å stille sikkerhet, er dette en stor fordel. Ikke bare vil du kunne få lavere effektiv rente, du vil også få bedre vilkår på låneavtalen.

Banker og långivere godtar sikkerhet i form av avtaler om pant. Dette kan for eksempel være pant i boligen, fritidsbolig, bil eller en tomt som du eier. Hvis du har søkt om lån sammen med en medlåntaker, kan også medlåntakerens eiendeler tilbys som sikkerhet.

Fordeler med å stille med sikkerhet

Å stille med sikkerhet betyr at banken kan ta pant i boligen eller annen fast eiendom når du låner penger hos dem. Da vil banken se på deg som en tryggere lånekunde. Skulle du la være å betale tilbake lånet, har banken uansett en måte å få tilbake pengene sine på.

Hvis du tar opp et lån uten sikkerhet, er det større risiko knyttet til å låne penger til deg. Da setter banken en høyere rente på lånet. Slik gjør de opp for risikoen for å tape penger.

Har du mulighet til å stille med med pant, kan du derfor få et billigere lån. Det passer fint når du skal refinansiere lån som du allerede har, for eksempel forbrukslån, kredittgjeld eller andre smålån.

Svært lønnsomt å refinansiere smålån

Små og kortsiktige lån har høyere gjennomsnittlig rente enn lån med sikkerhet i bolig. Renten er som kjent kostnaden for å låne penger, og ved å senke renten har du samtidig redusert de faste kostnadene knyttet til lånet.

Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån som brukes til å betale ned de gamle lånene - altså at man samler lån i et nytt og større lån.

Alle kan søke om refinansiering av lån. Hvis du allerede har tatt opp forbrukslån, handlet på avbetaling eller brukt kredittkortet, kan du spare mye penger på å refinansiere. Hvis du i tillegg kan stille med sikkerhet i boligen, øker sannsynligheten for at du får innvilget hele lånesummen til en lavere rente.

Bruk en finansagent når du skal søke om lån sammenlign tilbud fra flere banker

Bruker du en finansagent sammenligner de renten hos opptil flere banker. Søker du lån med sikkerhet i bolig får du som regel en mye lavere rente en ved et lån uten sikkerhet.

Gjennom våre samarbidspartnere kan du låne med sikkerhet og tjenesten er uforpliktende og kostnadsfritt.

 • Uforpliktende å søke lån
 • Helt kostnadsfritt - uansett om søknaden resulterer i en lånesøknad eller ikke
 • Mulig å få lån med lav rente

Lån med sikkerhet i bolig kan brukes til:

 • Oppussing – for å øke verdi på boligen
 • Hytte – kjøpe ny eller oppussing
 • Bil – nedbetaling og refinansiering av billån
 • Båt – nedbetaling og refinansiering av båtlån
 • Nedbetaling av smålån, gjeld og inkassosaker

Søk lån med sikkerhet i bolig

Ønsker du å ta opp et lån med pant i bolig? Da kan du søke hos en av våre samarbeidspartnere. Det er mulig å refinansiere fra 250 000 kroner med sikkerhet i bolig, og du kan søke om en nedbetalingstid på opptil 30 år. Slik fungerer det:

 • Send en søknad om å låne med sikkerhet i boligen
 • Bankene kommer med sine beste tilbud innen kort tid
 • Våre samarbeidspartnere sammenligner svarene, og presenterer det beste tilbudet for deg

Det er helt uforpliktende å bruke sammenligningstjenestene. Det koster deg heller ingenting, uansett om søknaden resulterer i en avtale om å låne penger eller ikke. Dersom søknaden ender med at du får innvilget lån, går kundeforholdet videre til den aktuelle banken.

Tjenesten sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Vi sammenligner disse 22 bankene for deg