Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Bankene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 22 banker

heart
10,112 søknader forrige måned
clock
Du får svar innen kort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Lån på dagen

Espen Flaa Nilsen

Har du behov for ekstra penger, er det mulig å søke lån og få raskt svar. Gjennom elektroniske tjenester har det aldri vært enklere å få svar på en lånesøknad.

Søk lån på dagen gjennom digitale søknader

Dette betyr lån på dagen

Lån på dagen finnes ikke. Kanskje du har hørt begrep som “smålån på dagen”, “forbrukslån på dagen” og “SMS-lån på dagen”

Slike tilbud ga raske utbetalinger, men krevde gjerne like raske svar. De oppfordret til forhastede beslutninger. Derfor er ikke lån på dagen lov. Lån er en viktig avgjørelse, og man trenger tid til å tenke seg om.

Lån på dagen finnes altså ikke. Man kan riktignok få svar i løpet av noen virkedager. Da vil i så fall tilbudet være uforpliktende og gyldig i 30 dager. Her er det snakk om et forbrukslån, eller lån uten sikkerhet, som har kortere behandlingstid enn for eksempel boliglån eller andre lån med sikkerhet.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er det samme som et lån uten sikkerhet. I motsetning til billån eller boliglån, behøver du ikke stille med sikkerhet i bil, bolig eller annen formue. Dette innebærer at behandlingstiden på forbrukslån er noe kortere enn lån med sikkerhet, og at du derfor kan forvente både svar og eventuell utbetaling kort tid etter du har søkt og signert.

Du behøver ikke å oppgi noen grunn til hvorfor du trenger forbrukslånet, og du kan bruke det på akkurat det du ønsker. Noen velger å søke lån uten sikkerhet fordi de skal pusse opp, mens andre ønsker å benytte lånet til å finansiere drømmeferien.

SØK HER

Du kan søke både om større og mindre beløp, og maksbeløp hos de fleste banker og långivere er 500.000 kroner.

Hva er nominell og effektiv rente?

Lån på dagen, eller forbrukslån, kommer ofte med en høyere rente enn lån med sikkerhet. Dette skyldes at lån uten sikkerhet innebærer en høyere risiko for banken. For å ta igjen for eventuelle tap, må banken å innvilge lån uten sikkerhet med en noe høyere rente.

Alle lånetilbud inneholder to ulike typer renter: Den nominelle og den effektive renten. Den nominelle renten er det samme som grunnrenten på lånet, og vurderes individuelt av banken. Det vil si at banken ser på opplysninger som for eksempel inntekt, gjeld, alder og betalingshistorikk.

Den effektive renten er grunnrenten pluss alle lånets kostnader. Det er denne som forteller deg hva lånet totalt vil koste deg, og det er også denne du bør se etter når du får et lånetilbud.

Hva bør du se etter i et lånetilbud?

Har du behov for penger nå, og derfor søker etter lån på dagen, er det likevel viktig at du ikke tar det “første og beste” tilbudet. Dette er fordi du kan spare tusenlapper på å velge rett lånetilbud for deg og dine behov.

Ved å sammenligne lånetilbud fra flere banker, kan du finne det tilbudet som passer deg best. Når du skal vurdere om et lånetilbud er bra nok bør du blant annet se etter:

  • Nedbetalingstid
  • Den effektive og nominelle renten
  • Alle lånets kostnader
  • Om långiveren er en seriøs og trygg tilbyder
  • Alle lånets vilkår og betingelser
SØK HER

Tilbudet med den lave renten er ikke nødvendigvis alltid det beste tilbudet.

Slik kan du effektivt sammenligne lånetilbud

Skal du finne det beste lånetilbudet for deg og dine behov, anbefaler vi at du søker lån gjennom en sammenligningstjeneste. Vår samarbeidspartner Axo Finans tilbyr en slik tjeneste.

Axo Finans er en finansagent som videresender din søknad til flere banker og långivere samtidig. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en søknad - Axo Finans ordner resten.

Tjenesten til Axo Finans er helt kostnadsfri og uforpliktende, og selvfølgelig helt trygg å bruke. Tjenesten er regulert etter Finanstilsynets retningslinjer.

Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, totalt: 140256.

Spørsmål og svar

Hva er lån uten sikkerhet?

Med et lån uten sikkerhet trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere.

Hva er lån på dagen?

Begrepet “lån på dagen” refererte til et lån man fikk raskt, gjerne samme samme eller neste virkedag. Lån på dagen finnes ikke. Det ville uansett vært vanskelig med lån på dagen, da du må sende inn dokumentasjon og signere låneavtalen før pengene utbetales. Søker du lån gjennom Axo Finans, får du svar i løpet av få virkedager.

Hvilken rente får jeg på låne?

Hvilken rente du får på lånet bestemmes individuelt og baseres på din økonomiske situasjon og betalingsevne. Du får derfor ikke vite hva renten blir før bankene har behandlet søknaden din.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Dersom du skal sammenligne lånetilbud, er det denne renten du bør se på.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente

Hva kan lånet brukes til?

Et lån uten sikkerhet kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du ønsker. Det er likevel noen områder som går igjen: De fleste søker lån for å dekke uforutsette utgifter, oppussing eller refinansiering.

Hvor mye kan jeg låne?

Det varierer men hos de fleste banken kan du får lån opptil 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

Dette varierer med de fleste banker tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

Vi sammenligner disse 22 bankene for deg