Motta et tilbud på lån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Bankene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 22 banker

heart
10,112 søknader forrige måned
clock
Du får svar innen kort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Lån penger

Christoffer Liven

Lån penger uten sikkerhet. Tjenesten er gratis og du får søknaden vurdert av flere banker.

 Lån penger uten sikkerhet er det samme som forbrukslån.

Hva er egentlig lån uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhet er det samme som forbrukslån, og omtales gjerne som lån på dagen, eller som blancolån. At du låner penger uten sikkerhet, betyr at du kan få lån uten at du behøver å stille med sikkerhet i bolig, bil eller annen formue.

Lån penger med kort behandlingstid

Behandlingstiden på forbrukslån er ofte noe kortere enn behandlingstiden ved for eksempel boliglån eller andre lån med krav til sikkerhet. Dette er fordi banken kun trenger din elektroniske signatur, i tillegg til en elektronisk bekreftelse på dine personlige og økonomiske opplysninger for å kunne innvilge lånet.

Dersom du oppfyller banken eller långiverens krav, vil du som oftest kunne motta svar på lånesøknaden i løpet av en virkedag. Har du behov for penger raskt, vil du også i de fleste tilfeller få pengene, eller lånet, på konto i løpet av 2-3 virkedager.

Dette bør du tenke på før du låner penger uten sikkerhet

Mange behøver lån uten sikkerhet av ulike grunner. Noen trenger det for å dekke uforutsette utgifter, mens andre ønsker det for å kunne finansiere drømmeferien. Uansett hva du behøver lånet til, bør du finne et lån som passer deg og dine behov.

Husk at lånet skal betales tilbake, og at nedbetalingsplanen bør være overkommelig. Tenk også på:

  • Effektiv og nominell rente
  • Din egen betalingsevne
  • Budsjett
  • Lånets vilkår og betingelser

Et godt tips vi kan gi deg er å undersøke om du har mulighet til å spare opp deler av det nødvendige beløpet selv før du tar opp lån.

Hvilken rente du forvente deg?

Når du låner penger, vil du alltid motta et lånetilbud med to ulike typer renter. Disse kalles nominell og effektiv rente. Den nominelle renten blir ofte omtalt som den individuelle renten og grunnrenten. Dette er fordi denne baseres på din økonomiske situasjon.

Banken justerer den nominelle renten ut fra hvorvidt det innebærer en høy eller lav risiko å låne penger til deg. Man kan derfor aldri si noe om hvilken rente du kan forvente deg før du har mottatt lånetilbudet. Husk at renten også kan variere fra bank til bank.

Den effektive renten er den nominelle renten inkludert alle kostnadene på lånet, og er den “totale renten”, eller den som viser deg de totale kostnadene av lånet.

Lån penger uten sikkerhet med en effektiv rente fra 7,9% gjennom Axo Finans.

Hvordan finner du det beste lånetilbudet?

For å vite om lånetilbudet du har mottatt er best mulig, bør du sammenligne tilbud fra flere banker og långivere. Den enkleste måten å gjøre dette på er å overlate søknadsformidlingen til en lånemegler eller en finansagent.

Sammenlign lån med Axo Finans

Lån penger uten sikkerhet gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans. De hjelper deg med hele søknadsprosessen fra A-Å. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en elektronisk lånesøknad. Axo Finans sender din lånesøknad videre til flere banker og långivere samtidig, og presenterer deretter det beste lånetilbudet for deg.

Tjenesten til Axo Finans er helt uforpliktende, seriøs og trygg å bruke. Høres dette ut som noe for deg? Lån penger uten sikkerhet i dag.

SØK HER

Lån penger - spørsmål og svar

Hva er lån uten sikkerhet?

Med et lån uten sikkerhet trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere..

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Skal du sammenligne lån for å sikre deg et billig forbrukslån, er det den effektive renten du bør se på.

Hva er smålån?

Et smålån er et lån uten sikkerhet, men gjerne av mindre størrelse. Det finnes ingen spesifikk definisjon på hva størrelsen er, men ofte omtaler vi alt under 50 000 kroner som smålån. Nedbetalingstiden er ofte kort og renten er som regel høyere enn på forbrukslån.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente.

Hva kan lånet brukes til?

Et lån uten sikkerhet kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du ønsker. Det er likevel noen områder som går igjen: De fleste søker lån uten sikkerhet for å dekke uforutsette utgifter, oppussing eller refinansiering.

Hvor mye kan jeg låne?

Dette varierer litt fra bank til bank, men hos de fleste kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

De fleste bankene tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du velger. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

Vi sammenligner disse 22 bankene for deg